2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Landskrona Medarbetare

I Landskrona går miljövärden Nesrin vidare till en anställning hos Victoriahems städentreprenör. Nu fortsätter hon att arbeta samma område som tidigare, i trapphus som hon redan känner väl.

För ett år sedan började Nesrin som miljövärd hos Victoriahem. Här har hon sett till att bostadsområdet och de gemensamma utrymmena är rena, att sopsorteringen fungerar bra och hon rör sig mycket bland fastigheterna vilket skapar större trygghet för de boende.

- Jag tycker om att jobba ute och det är ok att städa, säger Nesrin.

När Victoriahem i Landskrona skriver kontrakt med entreprenörer, läggs en social klausul in som uppmanar dem att ta emot praktikanter eller projektanställa hyresgäster.

Uppskattad kollega i förvaltningen

Nesrin var en uppskattad kollega i förvaltningen och hon trivs själv i fastighetsbranschen. Därför var det en bra match mellan henne och entreprenören Atlantis Städ.

- Det är ett socialt jobb, jag träffar folk och pratar med dem. Här känner jag till adresserna och tvättstugorna och jag känner personerna som bor här, säger hon.

Mellan 2013–2022 har 221 miljövärdar varit anställda hos Victoriahem. 65 procent av dem har gått vidare till annat arbete eller studier inom sex månader.

- Ett av våra centrala mål med vårt miljövärdsprogram är inte bara att erbjuda en anställning hos oss, utan även att agera som en språngbräda in i arbetslivet och skapa de bästa förutsättningarna för en framgångsrik karriär, säger Edin Zametica, bosocial utvecklare hos Victoriahem.

Ökad sysselsättning minskar utanförskap

Han understryker vikten av sociala klausuler i kontrakt med entreprenörer, som ska vara lokalt anpassade och relevanta för sammanhangen i varje ort.

- Vi är medvetna om att ökad sysselsättning är av stor betydelse för att minska utanförskapet, säger Edin.

Innan Nesrins anställning som miljövärd var slut, tog Edin och områdeschefen för Victoriahem i Landskrona, Natali Stankovic, en dialog med Atlantis Städ, som gärna anställde Nesrin. Hennes handledare ringer henne varje dag, berättar Nesrin. Och hon är glad över möjligheten till ett fast heltidsjobb.

- Det är bra att man har jobb här i Sverige, konstaterar hon.

 

På bilden: Natali Stankovic (t.v.) och Nesrin.

Arkiv

2023-02-03

Energirusta bostäder avgörande för klimatomställningen

Läs mer

2023-01-19

Vi är nominerade till Kundkristallen även i år

Läs mer

2023-01-16

Ministerträff om integration och trygghet i Bäckby i Västerås

Läs mer

2022-12-01

Saker du inte visste om miljonprogrammet

Läs mer

2022-11-23

Utökat inflytande för Victoriahems hyresgäster

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen