2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Daniel S Mattsson, Linkedin

Rinkeby, Tensta och Husby finns alla med på polisens lista över särskilt utsatta områden. För Mitt i Stockholm berättar polisen att de ser en positiv utveckling sedan den senaste rapporten som kom 2021.

Vartannat år släpper polisen en lägesbild med en lista över områden som de bedömer ha störst problem med kriminalitet och utsatthet. Listan består av tre kategorier, utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.

Trots att Rinkeby, Tensta och Husby ligger kvar som särskilt utsatta områden ser polisen en förbättring i Järva sedan 2021. Exempelvis var antalet skjutningar 65 procent lägre 2022–2023 än 2020–2021.

För Mitt i Stockholm berättar polisen att ökad samverkan med stadsdelsförvaltningen, andra myndigheter, fastighetsägare och civilsamhället ligger till grund för den positiva utvecklingen i området.

– Det är glädjande att utvecklingen i Järvaområdet går åt rätt håll. Vi har ett nära samarbete med Fastighetsägarna i Järva där polisen, stadsdelen och andra fastighetsägare finns representerade. Tillsammans genomför vi trygghetsvandringar och andra områdesaktiviteter, säger Daniel S Mattsson, regionchef hos oss på Victoriahem.

Att samverkan och trygghetssatsningar gett resultat visar också vår årliga kundundersökning via AktivBo. 74 procent av våra hyresgäster i Rinkeby och Tensta känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällar och nätter. Det är en ökning med 10 procentenheter sedan 2022.

– Siffrorna är ett kvitto på att vi är på rätt väg. De visar att ett systematiskt trygghetsarbete som bygger på samverkan med andra lokala aktörer ger resultat. Vi syns mycket ute i våra områden och har en nära dialog med våra hyresgäster för att öka tryggheten och trivseln, avslutar Daniel.  

Arkiv

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen