2022-07-25

De sommarjobbar hos Victoriahem i Eskilstuna

Sommarjobb Hos Victoriahem I Eskilstuna

Att rensa ogräs, måla och umgås med trevliga människor – det är det roligaste med sommarjobbet. Det säger Victoriahems unga hyresgäster Alexander, Karam, Muhammad och Wilhelm, som sommarjobbar i Skiftinge i Eskilstuna.

I Eskilstuna har Victoriahem anställt 35 ungdomar som sommarjobbare i år. Alla är hyresgäster hos oss och de arbetar några veckor var i våra bostadsområden.

I Skiftinge är Alexander 16 år, Karam 18 år, Muhammad 18 år och Wilhelm 17 år inne på sin andra arbetsdag. De rensar ogräs och ska måla om bänkarna på en av lekplatserna. De förklarar att de sommarjobbar för att de vill se hur arbetslivet kan se ut i framtiden.

- Vi ger ungdomar och unga vuxna en mjukstart på arbetslivet. De får testa. För många är det första jobbet. De får en referens, lära sig rutiner och tider och hur ett arbete kan se ut, säger Jesper Moberg som är arbetsledare och fastighetsskötare hos Victoriahem i Eskilstuna.

Ambitiösa sommarjobbare

En av de trevligaste sakerna med att vara arbetsledare är att dela berättelser och erfarenheter från sina liv med varandra, säger Jesper. Han kommer från en annan generation än sommarjobbarna och de har mycket att jämföra.

- De är roliga, det blir alltid skoj på jobbet. Och så är det väldigt kul att de bor hos oss, i våra lägenheter, säger han.

De fyra killarna är ambitiösa och de har redan planer för framtiden. Wilhelm siktar på att bli snickare och Alexander vill jobba som asfaltsläggare eller liknande. Muhammad vill starta eget företag, kanske inom fastighetsskötsel, medan Karam vill studera vidare till ingenjör.

Skapar 700 sommarjobb 2022

Victoriahem hjälper till att skapa sommarjobb för unga i många av sina bostadsområden, ofta i samarbete med kommuner och andra bostadsbolag. 700 unga i 15 kommuner kommer att arbeta från ett par veckor och upp till tre månader under sommaren 2022 genom det här initiativet.

- Det betyder något att arbeta tillsammans för att göra bostadsområdet trivsamt och fint, det kan stärka bandet mellan de boende och deras område, säger Jorunn Rådberg, bosocial chef på Victoriahem.

 

Lyssna på Alexander, Karam, Muhammad, Wilhelm och Jesper när de berättar mer om sommarjobbet.

Arkiv

2021-11-15

Samma drömmar om vårt arbete i Alby

Läs mer

2021-11-09

Hållbara satsningar i Linköping

Läs mer

2021-11-04

Vi inrättar en egen Hyresgästombudsman

Läs mer

2021-10-19

Botips: Bra luft och värme hemma

Läs mer

2021-10-18

”Vårt fokus är att ge bästa möjliga service”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen