2022-09-20

Uthyrning via bostadsförmedlingen hindrar fusk

Bostadsformedlingen I Stockholm Och Uppsala

Alla Victoriahems lediga lägenheter i Stockholms och Uppsalas län hyrs ut via länens bostadsförmedlingar. På det sättet blir fler hyreslägenheter tillgängliga för sökande. Det förebygger också fusk och handel med hyresrätter.

Att hyra ut lägenheter via bostadsförmedlingarna i Uppsala och Stockholm har många fördelar för både hyresvärdar och de som söker boende.

- Den processen är effektiv, tydlig och transparant. Sökande får fler objekt att välja mellan och de kan söka alla lägenheter genom samma plattform, säger Daniel S Mattsson, regionchef hos Victoriahem för region Stockholm Norra.

1 034 lägenheter till bostadsförmedlingen

2021 var Victoriahem den privata hyresvärd som lämnade flest lägenheter för uthyrning till Bostadsförmedlingen i Stockholms län, 1 034 stycken. Tidigt under 2022 anslöt vi de sista av våra bestånd i Stockholm, vilket innebär att samtliga våra cirka 15 400 lägenheter i länet kommer att hyras ut via bostadsförmedlingen när de blir lediga.

Under det första halvåret 2022 har 510 vanliga lägenheter och tolv ungdomslägenheter som tillhör Victoriahem hyrts ut via Bostadsförmedlingen i Stockholms län. Kötiden för dessa var i genomsnitt 6,5 år.

Förhindra handel med hyreskontrakt

Genom att använda bostadsförmedlingen kan Victoriahem hjälpa till att förhindra den olagliga handeln med hyreskontrakt som skapats av bristen på hyreslägenheter i Stockholm, menar Roger Malmquist, regionchef hos Victoriahem för region Stockholm Södra.  

- Vi är en seriös hyresvärd som vill ha en rättvis bostadsmarknad och bostadsförmedlingarnas strikta kötider är ett viktigt verktyg för att nå dit, konstaterar han.

Skapar tryggare arbetsmiljö

Victoriahem arbetar parallellt med att minska antalet olovliga andrahandsuthyrningar i sina bostadsområden. Ökad trygghet för hyresgästerna, minskat utnyttjande av sårbara människor och minskat slitage på fastigheterna är målen med detta arbete.

- Hyresrätten har idag ett värde vilket gör att det kan förekomma handel, fusk och fiffel vid uthyrningar. Därför känns det tryggt att all förmedling sker genom en säker och professionell part. Det skapar även en bättre och tryggare arbetsmiljö för vår personal som inte utsätts för otillåten påverkan, säger Daniel.

- Det är en bra och säker kvalitetsstämpel på vår uthyrning som inte kan ifrågasättas.

Bostadsförmedlingen kan pröva förtur

Det är också enklare för bostadsförmedlingarna att pröva behov av förtur på ett tydligt och transparent sätt än vad det är för en privat hyresvärd.

- Det är ett sätt för oss att ta socialt ansvar och göra riktade uthyrningar, till exempel mot personer i åldern 18-25 år som behöver små lägenheter och som annars hade haft väldigt svårt att få ett eget boende så som bostadssituationen ser ut i Stockholm idag, säger Roger.

Med hjälp av bostadsförmedlingen kan Victoriahem även bli upptäckta av människor som kanske inte kände till oss tidigare, menar Roger:

- Vi blir attraktivare för en bredare kundkrets, vilket är positivt.

Arkiv

2021-09-30

Familjefest i Haninge under blå himmel

Läs mer

2021-09-27

Så jobbar vi efter 29 september

Läs mer

2021-09-23

Energieffektiv förvaltning gör skillnad

Läs mer

2021-09-15

Dags för inflyttning i Solfjädern, Lövgärdet

Läs mer

2021-09-09

Nu startar utvecklingen av centrala Kållered

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen