2022-05-10

Vi firar tio år i Herrgården

Herrgården 10 År

I år är det tio år sedan vi tog över åtta fastigheter och 867 lägenheter i bostadsområdet Herrgården i Rosengård i Malmö. Det firade vi med en gårdsfest tillsammans med våra hyresgäster.

Dagen bjöd på fint väder och stämningen var på topp! Vi bjöd på grillad korv, dryck och tårta. Till barnens glädje fanns det hoppborgar, tävlingar, glassmaskin och glittertatueringar.

– För tio år sedan tillträdde vi husen i Herrgården som ingen ville köpa, men det ville vi. På grund av en tidigare eftersatt förvaltning och ett stort utanförskap i området var vi tvungna att tänka nytt. Vi behövde jobba tillsammans med människorna som bor i området för att göra skillnad på riktigt. Vi har kommit en bra bit på vägen men vi fortsätter att rusta upp, öka tryggheten, anställa boende och engagera oss i olika nätverk för att lyfta området tillsammans med andra aktörer, säger områdeschef Tannia Rosander Fazliu.

Det har hänt mycket positivt sedan vi tog över fastigheterna 2012. Vi har renoverat lägenheter och hissar, målat trapphus och källare. För att öka tryggheten har vi installerat övervakningskameror, passagesystem i portar och nya brandlarm. Vi har ökat belysningen och gallrat buskar och träd. Miljöstationerna har fått nya tunnor då de gamla medförde en brandrisk. Vi har arbetat aktivt med att få bort otillåtna andrahandskontrakt med bra resultat.

Vi engagerar oss socialt tillsammans med boende och med andra aktörer och partners. Vi erbjuder bland annat sommarsimskola och fotbollsskola för barnen i området, vi stöttar stiftelsen Läxhjälpen och har bra kontakt med kommunen och hyresgästföreningen. Vi skapar nya arbeten med vårt miljövärdsprogram. Varje år anställer vi cirka 70 hyresgäster, som håller rent och snyggt inne och ute. Många går sedan vidare till nya jobb eller studier. Sist men inte minst har vi renoverat två innergårdar från grunden. Tre gårdar återstår.

Nu finns det plats för samtal, grill och lek!

 

Arkiv

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

2024-01-16

Flest lägenheter till Bostadsförmedlingen i Stockholm

Läs mer

2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Läs mer

2023-12-04

”Målet är att Lövgärdet ska strykas från polisens lista”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen