2022-03-25

”Hyresgästerna kan påverka miljön i hög grad”

Earth Hour

Som en stor hyresvärd har vi ett stort ansvar för att minska våra utsläpp. Tillsammans med våra hyresgäster kan vi göra skillnad. ”Alla insatser räknas och driver förändring”, säger vår energi- och miljöchef, Per-Otto Bengtsson.

Victoriahem gick med i Allmännyttans klimatinitiativ vid årsskiftet. Detta innebär att vi och de andra 190 fastighetsbolagen som också är medlemmar ska vara fossilfria till 2030. Vi ska också minska vår köpta energi med 30 procent jämfört med 2015. För att vi ska kunna nå dessa mål behöver vi också engagera våra hyresgäster boenden i det klimatsmarta boendet.

- Att involvera våra hyresgäster i miljö- och hållbarhetsarbetet är jätteviktigt, de använder ju våra lägenheter och lokaler och kan genom detta i mycket hög grad påverka hur mycket energi och vatten som används i en byggnad, säger Per-Otto Bengtsson, energi- och miljöchef på Victoriahem.

Du som hyresgäst kan hjälpa oss att upptäcka onödigt slöseri med vatten och energi, som droppande kranar och rinnande toalettstolar, lampor som är tända dagtid utomhus eller i ljusa trapphus, dörrar och fönster som lämnats öppna under den kalla årstiden till entréer och källare.

- Men de kan också påverka genom sitt eget beteende. Om de slutar diska under rinnande vatten, tar en dusch istället för ett bad och tänker på hur de sorterar avfallet, kan mycket hända, säger Per-Otto.

Vill du få fler tips på vad just du kan göra? På vår hemsida finns det flera filmer som tipsar hur du kan leva mer klimatsmart och samtidigt förbättra inomhuskomforten. Hör gärna av dig till din lokala förvaltning om du vill veta mer eller har idéer om annat som kan göras.

Lördagen den 26 mars klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour. Earth Hour startades 2007 av WWF för att samla människor i en manifestation för klimatet. Under en timme släcker människor i 190 länder sina lampor, för att väcka uppmärksamhet kring klimatförändringarna. Vi vill uppmuntra dig att delta genom att släcka dina lampor under den här timmen.

- Många bäckar små och alla insatser räknas och är det som driver förändring, konstaterar Per-Otto.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen