2022-07-04

Tryggare och nöjdare hyresgäster

Tryggare och nöjdare hyresgäster hos Victoriahem

Tryggheten och trivseln i våra områden ökar! Det visar vår senaste kundundersökning.

I undersökningen, som har genomförts i samarbete med undersökningsföretaget AktivBo, har drygt 10 000 hyresgäster svarat på frågor om bland annat service, trivsel och trygghet i sin stadsdel.

Nära 8 av 10 trivs i sitt område. 7 av 10 känner sig trygga i sina kvarter och i sina hus och lika många skulle rekommendera andra att flytta till bostadsområdet.

– Resultaten från undersökningen visar vad vi ofta möter i vår dagliga förvaltning, nämligen hyresgäster som älskar sin stadsdel. En klar majoritet av dem som bor i det som ofta klassas som utanförskapsområden trivs och vill bo kvar. Det är glädjande att den andelen dessutom ökar. Detta sker dessutom efter en period av turbulens i många områden. Undersökningen visar även en ökad nöjdhet med oss som hyresvärd, vilket naturligtvis också är positivt, säger Peter Ullmark, COO på Victoriahem.

Mest ökar upplevda tryggheten, som ökat med 8 procent, och det är vi extra glada för.

– Trygghetsproblematiken i många gamla miljonprogramsområden, där de flesta av Victoriahems fastigheter finns, är en het fråga som är på tapeten nästan dagligen. Det är därför extra kul att se ett trendbrott där faktiskt en ökad andel av dem som bor i områdena upplever förbättringar. Jag är övertygad om att detta är resultatet av flera saker, där två viktiga faktorer är förbättrad förvaltning av husen samt den goda samverkan vi ser i många områden mellan fastighetsägare, kommun och civilsamhälle, säger Peter.

Nu ska vi gå igenom svaren och synpunkterna för att planera framåt i varje bostadsområde. Precis som tidigare år kommer vi att ha en dialog med våra hyresgäster om resultatet.

Läs vårt pressmeddelande här

Arkiv

2021-07-15

– Vi har redan idag ett fungerande hyressättningssystem, berättar vår vd

Läs mer

2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Läs mer

2021-07-09

Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna

Läs mer

2021-07-09

Vi hälsar på hos våra sommarjobbare i Eskilstuna

Läs mer

2021-07-08

Har vi råd att lämna människor utanför? Nej det har vi inte!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen