2022-02-09

Mer lek och dans i Kungsmarken

Kulan Kungsmarken

Många vill ha mer plats för aktiviteter i Kungsmarken – därför ska den gamla konstgräsplanen Kulan rustas upp och en ny dansbana byggas. Och barnen ska få vara med och tycka till om hur deras nya lekplats ska se ut.

Det kommer bli en ny aktivitetsyta på den gamla konstgräsplanen, basketplanen i närheten ska även rustas upp och en helt ny dansyta kommer att byggas. Dessutom skapas en helt ny lekplats, nya grillplatser och det finns också planer på att bygga ett utegym på platsen.

Satsningen görs av Karlskrona kommun i samarbete med Karlskronahem, Victoriahem och Hyresgästföreningen.

Vi på Victoriahem kommer tillsammans med Karlskronahem att ansvara för driften av den nya fotbollsplanen och dansbanan när arbetet är färdigt.

- Vi är väldigt glada för att Karlskrona kommun investerar i Kungsmarken och rustar upp fotbollsplanen Kulan och den närliggande dansbanan. Det har varit en otrygg plats. I somras arrangerade vi gratis aktiviteter på fotbollsplanen Kulan, tillsammans med Karlskronahem och Hyresgästföreningen. Aktiviteterna var väldigt uppskattade och välbesökta. Planen är att fortsätta våra sommaraktiviteter efter upprustningen, säger Elna Omanovic, områdeschef i Kungsmarken.

Arbetet påbörjas under våren och när det är dags för lekplatsen att formas kommer barnen i Kungsmarken få vara med och tycka till.

– Vi tar hjälp av förskolan Smörblomman och Öppna förskolan i Kungsmarken för medborgardialog i form av metoden Expertgrupp Barn där barnen kommer att vara delaktiga arbetet kring hur lekplatsen ska se ut, säger kommunalråd Börje Dovstad (L).

– För oss på Karlskronahem känns det extra viktigt att våra hyresgäster i området nu kommer få nya bra ytor där man både kan samlas och aktivera sig. Den här satsningen är efterfrågad i området och jag tror den kommer ge glädje till många, säger Rasmus Rasmussen, vd på Karlskronahem.

Läs mer om projektet i Sydöstran och Blekinge Läns Tidning.

Lyssna här: Sveriges radio Blekinge

Arkiv

2021-07-08

Har vi råd att lämna människor utanför? Nej det har vi inte!

Läs mer

2021-07-06

Sommarjobbare och sommaraktiviteter i Växjö

Läs mer

2021-07-05

Stort intresse för fotbollscup i Brandkärr

Läs mer

2021-07-01

Vi växer i Norrköping

Läs mer

2021-06-30

Ronjabollen ska stärka unga flickor i Uppsala

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen