2022-11-22

El-lådcykel till Brickebacken

El Lådcykel, Hemsida

Victoriahem har tillsammans med ICA Maxi Universitetet köpt in en el-lådcykel som hyresgästerna i Brickebacken kan låna gratis.

Lådcykeln ska bidra till fler klimatsmarta val och underlätta vardagen för dig och dina grannar. Avståndet mellan ICA Maxi och Brickebacken är 2 kilometer. Sträckan har bra cykelvägar och tar 8 min att cykla för de boende i Brickebacken. Avståndet och att flera hyresgäster i området inte har tillgång till bil gjorde att Brickebacken blev testpilot för el-lådcykeln.

–  Vi vill uppmuntra våra hyresgäster till ett mer hållbart sätt att leva. Eftersom ICA Maxi ligger nära våra fastigheter hoppas jag att våra hyresgäster låter bilen stå och tar cykeln till affären i stället. Det är också ett sätt att förenkla vardagen för dig som inte har bil, säger Pierre Lundberg Områdeschef i Örebro.

Patrik Persson som är ICA-handlare på ICA Maxi Universitetet håller med Pierre och vill uppmuntra till flera klimatsmarta val både i och utanför butiken.  

– För oss på ICA Maxi Universitetet är det viktigt att vara en del av positiva initiativ i Brickebacken, då flera av våra kunder finns där. Vi hoppas att el-lådcykeln gör att fler av våra kunder kan handla hos oss på ett miljövänligt sätt, samtidigt som vi underlättar för dem som inte har körkort eller tillgång till bil, säger Patrik.    

El-lådcykeln i Brickebacken är ett pilotprojekt som ska utvärderas.

–  Vi börjar med Brickebacken och utvärderar hur lådcykeln fungerar där. Vi hoppas att el-lådcykeln ska bli ett lyckat tillskott i området så att vi kan ta in cyklar till flera områden, avslutar Pierre och Patrik. 

 

Såhär bokar du lådcykeln.

El-lådcykeln lånar du gratis och den bokas enkelt via vår hemsida. Den kommer att stå parkerad i garaget på Tallrisvägen 15. Dörren öppnas med nyckelbrickan som du använder för att komma in i tvättstugan. För att få tillgång till bokningssystemet och för att aktivera nyckelbrickan behöver du mejla oss på orebro@victoriahem.se, så hjälper vi dig.

 

På bilden finns Pierre Lundberg (cykeln), Patrik Persson (pakethållaren) samt butikschef Erik Svedmark.

Arkiv

2021-07-16

Laddar du säkert hemma?

Läs mer

2021-07-15

– Vi har redan idag ett fungerande hyressättningssystem, berättar vår vd

Läs mer

2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Läs mer

2021-07-09

Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna

Läs mer

2021-07-09

Vi hälsar på hos våra sommarjobbare i Eskilstuna

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen