2022-12-01

Saker du inte visste om miljonprogrammet

Victoriahem Rinkeby

Miljonprogrammet byggdes mellan 1965 och 1974, för att lösa bostadsbristen och höja levnadsstandarden. Nu är det dags att lyfta möjligheterna med miljonprogrammets bostadsområden. Läs mer på Victoriahems nya sajt!

De allra flesta av Victoriahems lägenheter finns i det man brukar kalla miljonprogramsområden, det är områden byggda under åren 1965–1974.
Miljonprogrammet är ett spännande historiskt projekt. Under tio år byggdes en miljon bostäder i Sverige för att lösa den stora bostadsbristen som rådde då. Nu kan du lära dig mer på en ny sajt som heter ”Vi lyfter miljonprogrammet”.

Bredda bilden av miljonprogrammet
– Diskussionen om miljonprogramsområdena idag handlar ofta om otrygghet och sociala problem. Vi vill bredda bilden och visa att allt inte är svart eller vitt. Vi som rör oss och arbetar i områdena varje dag ser ju också all den potential som finns här, säger Jonatan Öhman, kommunikationschef på Victoriahem.
Ambitionen med sajten är att väcka liv i debatten, men också att bidra med kunskap. Visste du till exempel att störst andel miljonprogramslägenheter finns på Gotland, att låga hus är vanligare än höga och att en femtedel av Sveriges befolkning bor här?

Välkommen till sajten Vi lyfter Miljonprogrammet!

Arkiv

2021-08-18

Sommarjobbare sätter färg på Bro

Läs mer

2021-08-16

Läxhjälp på Apelgårdsskolan i Malmö

Läs mer

2021-07-16

Laddar du säkert hemma?

Läs mer

2021-07-15

– Vi har redan idag ett fungerande hyressättningssystem, berättar vår vd

Läs mer

2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen