2023-04-05

Så kan vi förebygga vräkningar av hyresgäster

Stoppa Avhysningar I Eskilstuna Kommun

När en person vräks från sin lägenhet är det ett misslyckande för alla inblandade. Det menar vår områdeschef i Eskilstuna, Sara Grandin. Nu samarbetar vi med Eskilstuna kommun för att förebygga vräkningar.

Eskilstuna kommun har en enhet som arbetar med att förebygga vräkningar. Victoriahem är en av hyresvärdarna som har ett samarbete med enheten.

När en hyresgäst ligger efter med två månadshyror, gör enheten ett första uppsökande besök. Sedan sätts stöd in om hyresgästen önskar. Alla insatser är frivilliga.

- När det har blivit en hyresskuld och det har gått så pass långt att det finns ett avhysningsdatum, så är det ju mer svårjobbat. Och där är det lättare om vi kommer in tidigare, säger Mikaela Eränen på kommunens vräkningsförebyggande enhet till P4 Sörmland.

Förebyggande insatser förhindrar vräkningar

I Eskilstuna har antalet vräkningar ökat tre år i rad. Men den här insatsen har förhindrat många avhysningar och har underlättat för många hyresgäster.

Mikaela Eränen säger att hon aldrig varit med om att en person hamnat på gatan och berättar för P4 Sörmland att hon möter stor tacksamhet från de hyresgäster hon besöker.

Hyresgäster som har eller riskerar att komma efter med hyran kan även själva höra av sig till enheten för att få stöd.

Vräkning av hyresgäst är ett misslyckande

Vår områdeschef i Eskilstuna, Sara Grandin, är glad över kommunens initiativ.

- En vräkning är ett misslyckande för oss som bolag, det är ett misslyckande för individen som är drabbad, men också för kommunen som inte har lyckats fånga upp de här individerna. Så den här satsningen från kommunen är jättebra, konstaterar hon i P4 Sörmland.

Arkiv

2021-10-10

Vi firar 5-årsjubileum i Kungsmarken

Läs mer

2021-10-06

Vi välkomnar våra nya hyresgäster i Linköping

Läs mer

2021-10-04

Vi byter namn till Victoriahem

Läs mer

2021-09-30

Stark tillströmning av besökare på Brickebackens dag

Läs mer

2021-09-30

Från miljövärd till byggarbetare

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen