2022-02-09

Sommarjobb ger ungdomarna i Eskilstuna värdefull arbetserfarenhet

Sommarjobbare

”Många tycker att det är kommunens jobb att sätta ungdomar i arbete, men som privat fastighetsvärd är ett av våra fokus att främja boendemiljön.” Det säger vår områdeschef i Eskilstuna Sara Grandin till Eskilstuna-Kuriren.

Varje år erbjuder vi feriejobb till ungdomarna i våra områden i Eskilstuna. Denna sommar ska vi ta in 35 sommarjobbare. Sommarjobb ger värdefull arbetserfarenhet, sänker trösklarna in i arbetslivet samtidigt som vi också hoppas att satsningen innebär att några av dem kommer att välja att arbeta i fastighetsbranschen i framtiden.

20-åriga Alan började som feriejobbare under jullovet och nu har han en projektanställning som fastighetsskötare hos oss.

”Det har varit svårt att hitta jobb. Jag har sökt, men aldrig fått något svar. Men nu tog jag chansen. Jag kom i tid, och skötte mig”, berättar han för Eskilstuna-Kuriren.

Vår fastighetstekniker Ali har lång erfarenhet av yrket och lär upp ungdomarna.

”Genom att kunna erbjuda områdets ungdomar en chans i arbetslivet skickas det ut positiva signaler. Detta ger dem en chans att tro på sig själva, och att de faktiskt kan få jobb”, konstaterar han i intervjun.

Vårt mål med feriearbetare är att lyfta områdets ungdomar, men vi anställer även varje år miljövärdar, de flesta är våra hyresgäster.

Miljövärdarna jobbar hos oss under tolv eller arton månader. De ser till att våra områden är rena och snygga och de skapar kontakt med hyresgästerna – som alltså oftast är deras egna grannar.

"Zanna, som sommarjobbade hos oss förra året, är ytterligare en person som fått anställning hos oss, som miljövärd", säger Sara Grandin. "Målet med miljövärdar är att så småningom fasa ut dem till studier, eller till andra jobb. En stor andel av dessa går just vidare till studier, eller andra jobb", fortsätter Sara.

 

Är du intresserad av att sommarjobba hos oss i Eskilstuna? Ansök idag!

Vill du läsa artikeln som helhet finns den på Eskilstuna-Kurirens hemsida (prenumeration behövs)

Arkiv

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen