2023-01-16

Ministerträff om integration och trygghet i Bäckby i Västerås

Minister Pratar Integration Och Trygghet

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och Roger Haddad från Liberalerna i Västerås har varit på besök i Bäckby i Västerås. Under en förmiddag samtalade vi om våra samarbeten för större trygghet.

Under en och en halv timme gick Johan Pehrson och Roger Haddad runt i Bäckby. De pratade integration och trygghet med bland andra vår förvaltning och representanter från Mimer och träffade hyresgäster för att få deras synpunkter.

- Det gäller att se och lära och höra vad man har för utmaningar, vad som är möjligt och vilka framgångar man har haft. Och sedan försöka sprida detta, konstaterade Johan Pehrson i en intervju med Sveriges Radio.

Han menade också att det är centralt att fastighetsägare samarbetar för att skapa en tryggare boendemiljö.

- Vi har ett mycket nära och bra samarbete med Mimer och det är viktigt att vi får visa hur vi arbetar tillsammans med bosociala frågor. Det var ett väldigt positivt besök och vi fick lyfta fram vår dialog med våra hyresgäster, vårt samarbete med till exempel Mamma United och hur vi agerar för att minska narkotikan i vårt område, säger Magnus Munter, vår områdeschef i Västerås.

Arkiv

2022-02-04

901 lägenheter har fått nya fönster

Läs mer

2022-02-04

Vi är med i Allmännyttans klimatinitiativ

Läs mer

2022-02-01

Snabbare hjälp och service

Läs mer

2022-01-31

Covid-19: Serviceanmälan och väntetider

Läs mer

2022-01-28

”Vi renoverar för 50 år framåt”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen