2022-07-01

Fler barn lär sig simma i Järva i sommar

Simskola Järva

Det är full aktivitet på Järvabadet och Husbybadet den här sommaren. Tillsammans med Spårvägens simförening erbjuder vi sommarsimskola för barn och unga mellan 5-16 år.

Det är andra året i rad vi stöttar simskolan som är omåttligt populär. Platserna går snabbt åt och i år är inget undantag.

- Jag tror väldigt mycket på simskolan i Järva eftersom det är roligt för barnen, det är utvecklande för den egna självkänslan och viktigt för barnens trygghet. Platserna går åt väldigt snabbt vilket visar att behovet att lära sig simma är stort, säger Adisa Handzic, boscoal projektledare på Victoriahem.

Eva Pros är en av två simskolelärare för barnen på simskolan. Hon spenderar mer än 32 timmar i veckan i vatten och utöver detta uppdrag jobbar hon också med parasim.

- Det är viktigt att lära barn att känna sig trygga i vatten. Alla kan flyta och börjar man ifrån flytläge från rygg kan man alltid addera därefter. Man måste vara cirka fem år gammal när man ska börja lära sig simma, säger Eva.

Arkiv

2021-07-16

Laddar du säkert hemma?

Läs mer

2021-07-15

– Vi har redan idag ett fungerande hyressättningssystem, berättar vår vd

Läs mer

2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Läs mer

2021-07-09

Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna

Läs mer

2021-07-09

Vi hälsar på hos våra sommarjobbare i Eskilstuna

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen