Vi har lägenheter för dig som studerar

Hos oss får du ett riktigt hyreskontrakt till en riktig lägenhet. I vår hyreslägenhet kan du bo själv eller tillsammans med vän, och tar du paus i studierna eller avslutar dem så kan du bo kvar hos oss så länge du vill. 

Förstahandskontrakt utan kö

Vi erbjuder förstahandskontrakt på moderna hyreslägenheter. Vi använder inget poäng- eller kösystem. Istället gör vi ett urval bland sökande utifrån uppfyllda grundkrav och helhetsbedömning för en blandad hyresgästsammansättning. Du hittar våra grundkrav i vår uthyrningspolicy.

Se lediga lägenheter här

Hyra lägenhet av oss

Våra fastigheter ligger i några av landets mest attraktiva städer, oftast i områden med lummiga, gröna innergårdar. Utbudet är brett och vi har små kvadratsmarta lägenheter såväl som stora rymliga, med balkonger, uteplatser i markplan och även inglasade uterum. 

Vi har varken bostadskö eller poängsystem utan istället en tydlig uthyrningspolicy. Vi ser varje uthyrning som starten på ett långt förhållande och med vår policy kan vi skapa en bra mix av äldre och yngre, studerande, förvärvsarbetande, barnfamiljer och pensionärer i våra områden.

Hitta din nya lägenhet

Vi har nästan 40 000 lägenheter i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder, så kolla vad vi har ledigt på din ort.

Så här funkar det

Undrar du hur det fungerar att söka våra lägenheter? Det fungerar precis likadant om du är student, förvärvsarbetare eller pensionär.

För att söka lägenhet hos oss behöver du registrera dig och skapa ett konto på Mina sidor. Med kontot kan du göra en prenumeration på lediga lägenheter som matchar dina önskemål. Det kostar inget att vara bostadssökande hos oss.


Lägenhet vs. studentlägenhet

När du hyr en "vanlig" hyreslägenhet har du ett riktigt hyreskontrakt med besittningsskydd. Det innebär att så länge du som hyresgäst sköter dig och betalar hyran i tid så har du rätt att bo kvar så länge du önskar. 

Studentlägenheter är en typ av kategoriboende där hyresgästen måste uppfylla krav som är specifika för typen av boende. För att få en studentlägenhet måste man vara student eller vara en blivande student som är antagen till en eftergymnasial utbildning. För att behålla kontraktet måste man ta sina studiepoäng. Om man inte tar sina poäng eller inte längre studerar så måste man flytta ut.

Lediga hyreslägenheter

 

Vägen till lägenhet

  1. Du registrerar dig som bostadssökande. Du behöver ett konto hos oss för att söka våra lägenheter. Det kostar inget att registrera ett konto. Kontrollera att du har fyllt i alla uppgifter i din sökandeprofil, annars kan du inte göra intresseanmälningar.

  2. Sök lediga lägenheter du är intresserad av. Du kan anmäla intresse på flera lägenheter. Uppfyller du grundkraven i vår uthyrningspolicy så kan du bli erbjuden visning. Du kan inte påverka din intresseanmälan genom att ringa eller mejla oss.

  3. Ladda upp intyg. För att bli erbjuden visning av lägenhet, ska du ladda upp intyg som validerar att du uppfyller grundkraven. Det är inget krav att ladda upp sina intyg för att skapa konto, utan det är när du aktivt söker en specifik lägenhet som du behöver ladda upp dina intyg. 

  4. Håll koll på din mejl. Vi skickar alltid erbjudande om visning via mejl till den adress som du registrerat hos oss. Det är därför viktigt att du angivit korrekt mejladress och att du kontrollerar den regelbundet.
  5. Vill du inte missa om det läggs ut en lägenhet som varit perfekt för dig? Du kan göra en prenumeration på Mina Sidor så att du får mejl när det finns lägenheter som passar dina önskemål.