2021-06-11

Vi fortsätter vårt arbete med att lyfta Brandkärr

Brandkärr I Nyköping

Tillsammans med Kvinnornas Utvecklingsgrupp i Nyköping vill vi stärka tryggheten och integrationen i Brandkärr genom fördjupat samarbete.

Kvinnornas Utvecklingsgrupp i Nyköping arbetar för att kvinnor med utländsk bakgrund ska bli mer självständiga och integreras i samhället och för att motverka utanförskap. Föreningen kommer att hjälpa oss att nå ut bättre till våra hyresgäster, öka antalet kvinnor som deltar i våra hyresgästaktiviteter samtidigt som fler kvinnor får chansen att träffas och lära känna varandra.

 – Kvinnoföreningen har haft en betydande positiv påverkan i bostadsområdet och genom vårt nya samarbetsavtal utökar vi våra bosociala insatser i Brandkärr. Vi har sedan tidigare mycket god kontakt med föreningen och ser fram nu emot ett fördjupa samarbete för att öka tryggheten i bostadsområdet, berättar Kristin Ädel, vår områdeschef i Nyköping.

– I och med vårt samarbete med Victoria Park kommer vi att synas mer i Brandkärr. Fler kvinnor får chansen att träffas, lära känna varandra och träna på att prata svenska. Vi kan bidra till ett tryggare område genom att till exempel vara med på nattvandring tillsammans med Victoria Park, berättar Halimo Hassan, ordförande i Kvinnornas Utvecklingsgrupp.

Nyhetsarkiv

2022-05-18

Vad tycker hyresgästerna om Victoriahem?

Läs mer

2022-05-17

Vi bygger 23 nya hyreslägenheter i Kvarteret Röken

Läs mer

2022-05-17

275 fler sommarjobb i Haninge

Läs mer

2022-05-12

Lyckad och välbesökt städdag i Arboga

Läs mer

2022-05-11

Söker du jobb? Kom till Näringslivsdagen den 12 maj

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen