2022-11-24

Tryggheten ökar i Järvaområdet

2035319 11 121 16 Photo Web

I Husby har den upplevda tryggheten under kvällar och nätter ökat med 23 procentenheter sedan förra året. Samtidigt uppger 72 procent av de tillfrågade hyresgästerna i Rinkeby och Tensta att de känner sig trygga i sitt bostadsområde, en ökning med 7 procentenheter. Det visar den årliga kundersökning som nyligen genomförts bland våra hyresgäster i Järva.

Det är företaget AktivBo som har genomfört kundundersökningen i Järvaområdet. Enkäten skickas ut varje år och delas ut till sammanlagt 1650 lägenheter i Husby, Rinkeby och Tensta. I undersökningen ställs bland annat frågor kring hur du och dina grannar upplever ert område utifrån trivsel- och trygghetsaspekter.

Ökningen av den upplevda tryggheten i området visar att arbetet med samverkan och andra trygghetsskapande insatser har gett god effekt.

– Siffrorna är ett kvitto på att vi är på rätt väg i Järva. Jag är övertygad om att samarbetet med andra aktörer, exempelvis kommunen och andra fastighetsägare, varit en nyckel i detta. Det handlar om ett systematiskt och gemensamt trygghetsarbete, säger Daniel S Mattsson, regionchef för Region Stockholm Norra.

Förutom en ökad upplevd trygghet hos våra hyresgäster har insatserna bidragit till färre inbrott och mindre skadegörelse. För tio år sedan hade Järvaområdet i Stockholm flest lägenhetsinbrott i Sverige. Sedan 2020 ligger antalet under rikssnittet enligt en sammanställning från den lokala fastighetsägarföreningen i Järva.

– Tar vi resultaten från AktivBo och lägger ihop med den sammanställning som Fastighetsägarföreningen i Järva har gjort så kan vi dra slutsatsen att det skett en stor förändring i både faktisk och upplevd trygghet. Det är ett resultat som bland annat kan kopplas till regelbundna trygghetsvandringar i områdena, trygghetsbesiktningar av fastigheterna och trygghetsvärdar som syns ute i områdena under kvällar och helger, fortsätter Daniel S Mattsson.

Kundundersökningen visar också att den generella trivseln ökar. 63 procent av våra hyresgäster trivs i sitt område, en ökning med 9 procentenheter jämfört med förra året. 61 procent kan tänka sig att rekommendera någon att flytta till området, en ökning med 9 procentenheter. 

– Det är en stor ökning även i den upplevda trivseln i områdena. Vi ska vara ödmjuka kring att det är en ökning som sker från relativt låga nivåer, men att det går åt rätt håll är helt klart, menar Daniel S Mattsson.

 

Arkiv

2021-09-23

Energieffektiv förvaltning gör skillnad

Läs mer

2021-09-15

Dags för inflyttning i Solfjädern, Lövgärdet

Läs mer

2021-09-09

Nu startar utvecklingen av centrala Kållered

Läs mer

2021-09-07

Uppskattade områdesdagar i Eskilstuna

Läs mer

2021-08-30

”Jag ser fram emot att vara tillbaka i Järva”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen