2022-02-09

Sommarjobb ger ungdomarna i Eskilstuna värdefull arbetserfarenhet

Sommarjobbare

”Många tycker att det är kommunens jobb att sätta ungdomar i arbete, men som privat fastighetsvärd är ett av våra fokus att främja boendemiljön.” Det säger vår områdeschef i Eskilstuna Sara Grandin till Eskilstuna-Kuriren.

Varje år erbjuder vi feriejobb till ungdomarna i våra områden i Eskilstuna. Denna sommar ska vi ta in 35 sommarjobbare. Sommarjobb ger värdefull arbetserfarenhet, sänker trösklarna in i arbetslivet samtidigt som vi också hoppas att satsningen innebär att några av dem kommer att välja att arbeta i fastighetsbranschen i framtiden.

20-åriga Alan började som feriejobbare under jullovet och nu har han en projektanställning som fastighetsskötare hos oss.

”Det har varit svårt att hitta jobb. Jag har sökt, men aldrig fått något svar. Men nu tog jag chansen. Jag kom i tid, och skötte mig”, berättar han för Eskilstuna-Kuriren.

Vår fastighetstekniker Ali har lång erfarenhet av yrket och lär upp ungdomarna.

”Genom att kunna erbjuda områdets ungdomar en chans i arbetslivet skickas det ut positiva signaler. Detta ger dem en chans att tro på sig själva, och att de faktiskt kan få jobb”, konstaterar han i intervjun.

Vårt mål med feriearbetare är att lyfta områdets ungdomar, men vi anställer även varje år miljövärdar, de flesta är våra hyresgäster.

Miljövärdarna jobbar hos oss under tolv eller arton månader. De ser till att våra områden är rena och snygga och de skapar kontakt med hyresgästerna – som alltså oftast är deras egna grannar.

"Zanna, som sommarjobbade hos oss förra året, är ytterligare en person som fått anställning hos oss, som miljövärd", säger Sara Grandin. "Målet med miljövärdar är att så småningom fasa ut dem till studier, eller till andra jobb. En stor andel av dessa går just vidare till studier, eller andra jobb", fortsätter Sara.

 

Är du intresserad av att sommarjobba hos oss i Eskilstuna? Ansök idag!

Vill du läsa artikeln som helhet finns den på Eskilstuna-Kurirens hemsida (prenumeration behövs)

Arkiv

2023-10-10

Överenskommelse med Hyresgästföreningen om hyran i Malmö

Läs mer

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

2023-09-08

Färre skadedjur och nöjdare hyresgäster med moloker

Läs mer

2023-09-04

90 procent av boende i Köping nöjda med servicen

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen