2022-08-30

Samverkan för mammors hälsa i Eskilstuna

Victoriahem samarbetar med Mamma United

Nu efter sommaren startade organisationen Mamma United upp en grupp i Årby, Eskilstuna. Här erbjuds deltagarna en gratis utbildning i hälsa och samhällskunskap. Tanken är att bland annat förebygga utanförskap, fysisk och psykisk ohälsa och att stärka kvinnornas egenmakt.

Deltagarna träffas vid tio tillfällen, där de får kunskap om mat, motion och föräldraskap. De får även lära sig mer om den svenska arbetsmarknaden och socialtjänsten. Utbildarna är experter i olika områden, bland annat barnmorska, polis och socialsekreterare.

- Hälsoklyftorna i Sverige ökar och den förväntade livslängden framför allt för kvinnor med kort utbildning är lägre än för kvinnor med högre utbildning. Små insatser kan ofta göra stor skillnad. Vi ger mammorna kunskap och motivation att förändra sin livsstil och må bättre. För många mammor blir träffarna en trygg plats där de kan hitta nya vänner och lära sig mer om hur samhället fungerar. Förhoppningsvis påverkar mammornas förändring hela familjen positivt, säger Anja Nordenfelt, grundare av Mamma United.

Mamma United är sedan tidigare verksamma i ytterligare en stadsdel i Eskilstuna, Nyfors. Där har ett tjugotal mammor under våren deltagit i två grupper. Inom kort, redan 1 september, drar en ny kurs i gång i Nyfors.

Genom vårt samarbete med Mamma United bidrar vi till att mammorna i Årby och Nyfors kostnadsfritt får delta i programmet och på så sätt kan ge deltagarna verktyg för att öka sin och sina barns hälsa samt att bidra till att minska utanförskapet och att skapa tryggare bostadsområden.

Bakom satsningen står den ideella organisationen Mamma United och vi på Victoriahem samt fem andra fastighetsbolag; Kfast, Faskunge, RG Bostad, Sehlhall och Hoivatilat.

Är du intresserad av att delta i en av Mamma Uniteds kurser kontakta koordinatorn Hanna Ali, hanna@mammaunited.se, 070- 744 79 61.

Arkiv

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen