2022-12-01

Saker du inte visste om miljonprogrammet

Victoriahem Rinkeby

Miljonprogrammet byggdes mellan 1965 och 1974, för att lösa bostadsbristen och höja levnadsstandarden. Nu är det dags att lyfta möjligheterna med miljonprogrammets bostadsområden. Läs mer på Victoriahems nya sajt!

De allra flesta av Victoriahems lägenheter finns i det man brukar kalla miljonprogramsområden, det är områden byggda under åren 1965–1974.
Miljonprogrammet är ett spännande historiskt projekt. Under tio år byggdes en miljon bostäder i Sverige för att lösa den stora bostadsbristen som rådde då. Nu kan du lära dig mer på en ny sajt som heter ”Vi lyfter miljonprogrammet”.

Bredda bilden av miljonprogrammet
– Diskussionen om miljonprogramsområdena idag handlar ofta om otrygghet och sociala problem. Vi vill bredda bilden och visa att allt inte är svart eller vitt. Vi som rör oss och arbetar i områdena varje dag ser ju också all den potential som finns här, säger Jonatan Öhman, kommunikationschef på Victoriahem.
Ambitionen med sajten är att väcka liv i debatten, men också att bidra med kunskap. Visste du till exempel att störst andel miljonprogramslägenheter finns på Gotland, att låga hus är vanligare än höga och att en femtedel av Sveriges befolkning bor här?

Välkommen till sajten Vi lyfter Miljonprogrammet!

Arkiv

2022-11-23

Utökat inflytande för Victoriahems hyresgäster

Läs mer

2022-11-22

El-lådcykel till Brickebacken

Läs mer

2022-11-09

Vi satsar på förnybar energi med solceller

Läs mer

2022-10-28

Alla positiva till återbruk vid renoveringar

Läs mer

2022-10-24

”Närvaro visar att vi bryr oss om tryggheten”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen