2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Löparbana Hemsida

Studier visar att barn och unga blir allt med stillasittande. I Katrineholm har vi hittat ett sätt att motivera våra unga hyresgäster att röra på sig mer. Våra stora bilfria gårdar är perfekta för rörelse och aktivitet.

Sedan en tid tillbaka pryds några av våra gårdar i Katrineholm av löparbanor som uppmuntrar till både rörelse och lek.

– Vi hade outnyttjade ytor på våra gårdar som vi ville göra något roligt med. Med en löparbana förenar vi nytta med nöje. Barnen behöver röra på sig mer och de har roligt när de springer. Berättar Pierre Lundberg, Områdeschef på Victoriahem i Katrineholm. 

Löparbanorna som är 60 meter är uppmärkta med streck och med en tydlig skylt vid start och mål som uppmanar till spring, lek och tävling för dem som vill. 

Förutom att löparbanan bidrar med mer rörelse och aktivitet, ser vi också hur den ökar både trygghet och trivseln i området.

– Vi arbetar ständigt för att våra hyresgäster ska känna sig trygga såväl ute på gården som i fastigheterna. Att lära känna sina grannar och veta vilka som bor i huset ökar tryggheten. Är barnen ute mer är även föräldrarna ute mer och då lär grannarna känna varandra. Avslutar Pierre.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen