2023-07-18

Möten med Hyresgästföreningen ger bättre service

Sortera Avfall I Brandbergen I Haninge

Bättre service för hyresgästerna och samsyn på problem och lösningar. Det ska samrådsmöten med de lokala hyresgästföreningarna och Victoriahem leda till. Följ med på möte med en av Brandbergens fyra aktiva hyresgästföreningar!

Det är en solig dag i Brandbergen i södra Stockholm när tre styrelsemedlemmar från den lokala hyresgästföreningen Vattumannen-Stenbocken kliver in på Victoriahems områdeskontor. Ulf, Tom och ordförande Ronny slår sig ner tillsammans med Victoriahems region- och områdeschef Roger och förvaltare Stefan.

Mötet börjar med en av de mest återkommande frågorna: sophanteringen.

Victoriahem har byggt tio nya avfallsstationer på olika platser i Brandbergen och två till är snart klara. Men det händer fortfarande att soppåsar ställs på marken. Och pappersinsamlingen fylldes på alldeles för snabbt, vilket ledde till att kartonger hamnade utanför och gav ett skräpigt intryck.

- Därför tog vi bort pappersinsamlingen och satte in den i miljörummet istället. Nu ser det bättre ut, säger Stefan.

Samrådsmöten ska göra saker bättre

Dagens möte är inget regelrätt samrådsmöte utan mer ett samtal mellan Vattumannen-Stenbocken och Victoriahem, även om det finns en tydlig agenda och uppföljning görs av flera punkter.

Samrådsmöten ska protokollföras noggrant och föregås av bomöten med hyresgästerna, förklarar Ulf. Bomötena hålls av Hyresgästföreningen och alla hyresgäster är välkomna att delta och ge synpunkter om sitt boende.

- Syftet med samrådsmöten är att komma överens med fastighetsägaren om saker som kan bli bättre, säger Ulf.

Stefan håller med. Mötena är till för att nå samsyn om allt från hur utomhusmiljön sköts till service och underhåll i lägenheterna, säger han.

- Många intressanta punkter kommer upp och vi löser en hel del problem tillsammans. En del i Hyresgästföreningen är väldigt duktiga på juridik, vilket kan underlätta för oss, säger Stefan.

- Vi kan också ge information till Hyresgästföreningen, som de hjälper till med att sprida till hyresgästerna.

Trygghet viktig fråga på samrådsmöten

Vanliga frågor som kommer upp på samrådsmötena handlar om parkering, serviceanmälningar, sommarjobbare och utemiljön.

- Baserat på kundundersökningen så är trygghet och trivsel det viktigaste för hyresgästerna här, berättar Ulf.

Han säger att det känns tryggare efter att rörelsestyrd belysning och lås som öppnas med tagg istället för nyckel satts in i trapphus och gemensamma utrymmen. Även dagens möte behandlar vilka insatser som planeras för att husen och bostadsområdet ska bli säkrare; bland annat har några tvättstugor fått fönster i dörrarna, rapporterar Roger och Stefan.

Boinflytandeavtal viktigt för hyresgästerna

Nu ser Ulf fram emot att både Victoriahem och Hyresgästföreningen ska lära sig mer om det nya boinflytandeavtalet som de skrivit under och sätta det i praktik. Avtalet kommer göra ansvarsområden, inflytande och samverkan tydligare, är alla mötesdeltagare överens om.

Krångel med garageplatser och ett nytt bredbandsavtal avhandlades också. Men även det roliga fick utrymme. Ronny berättade om aktiviteter som han och föreningen arrangerar på Brandbergens dansbana – midsommarfirande, dans och loppisar bland mycket annat. Mötet avslutades på ett lättsamt sätt med funderingar på att anordna en gemensam trivseldag tillsammans.

Arkiv

2023-06-02

92 nya bostäder i Kållered är inflyttade

Läs mer

2023-05-31

Träffa oss under Järvaveckan

Läs mer

2023-05-22

Vad tycker hyresgästerna om oss som hyresvärd?

Läs mer

2023-05-08

1 000 återbrukade fönster på väg till Ukraina

Läs mer

2023-04-19

Samarbeten gör hyresvärdar mer effektiva

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen