2021-08-16

Läxhjälp på Apelgårdsskolan i Malmö

Läxhjälp På Apelgårdsskolan I Malmö

Vi fortsätter stötta Läxhjälpen så att fler ska gå ut högstadiet med betyg som räcker för att komma in på gymnasiet.

Sedan 2013 har vi varit stolt huvudpartner och kunnat bidra till att 130 elever fått hjälp genom Läxhjälpsprogrammet. Under läsåret 2021/2022 kommer vi hjälpa ytterligare 15 elever på Apelgårdsskolan i Malmö med läxorna.

– Läxhjälpen är mycket viktig för oss som fastighetsbolag eftersom de hjälper barn och unga under en period i livet där det behövs både hjälp och stöd att komma vidare till nästa steg. Genom Läxhjälpen bidrar vi med framtidstro och hopp till våra bostadsområden och till våra yngsta hyresgäster. Att få vara med och stötta detta initiativ är guld värt, säger Tannia Rosander Fazliu, områdeschef i Malmö.

 

 

– I Malmö finns det många skolor som ligger under det nationella snittet gällande gymnasiebehörighet. Behovet av extra insatser, såsom resultatfokuserad och kvalitativ läxhjälp, är stort. För att skapa bättre förutsättningar och på sikt vända utvecklingen behöver vi verka både långsiktigt och på olika sätt skapa mervärden för eleverna i Läxhjälpsprogrammet. I Malmö är Victoria Park ett strålande exempel på en samarbetspartner som, tillsammans med Läxhjälpen, vill stötta eleverna i Malmö över tid och därför är vi väldigt glada över att Victoria Park nu väljer att förlänga sitt stöd till oss. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet med Victoria Park under läsåret 2021/2022 och hoppas även att fler lokala aktörer teamar upp med oss, säger Alexander Rosenberg, Partnerskaps- och insamlingschef, Läxhjälpen. 

Läs gärna mer om stiftelsens arbete på laxhjalpen.se.

Arkiv

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

2023-08-25

Trivseln blommar med odlingslådor

Läs mer

2023-08-11

Sommarjobb ger unga kunskap för livet

Läs mer

2023-07-28

”Kontakt med hyresgästerna gör arbetet bättre”

Läs mer

2023-07-21

Arshad håller koll på Vårby gård

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen