2021-08-27

Invigning av Lövgärdets torg i Göteborg

Lövgärdets Torg I Göteborg

Idag på förmiddagen invigde vi Lövgärdets torg i Göteborg. Under våren har vi renoverat och förädlat torget från grunden.

Nya planteringar och träd, markplattor, leksakståg, ökad belysning och bänkar är nu på plats.

Hampus Magnusson, kommunalråd i Göteborgs stad och Glenn Malmberg, regionchef på Victoria Park invigningstalade tillsammans. Även elever från Lövgärdesskolan var med och klippte invigningsbandet.

– Torget har tidigare dragit till sig gängbildningar som har skapat en allmän otrygghet. Vi hoppas att det nya parkliknande torget kommer att användas och uppskattas av alla. Renoveringen är en stor satsning och ett bra exempel på hur vi arbetar för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden, såväl inne som utomhus, säger Glenn Malmberg, Regionchef för Victoria Park AB.

 

 

– Det nyrenoverade torget är en viktig satsning för att bygga ett vackert, tryggt och sammanhållet Lövgärdet. Vi har ett mål att få bort alla utsatta områden i Göteborg. För att lyckas med det krävs stora resurser och ett bra samarbete mellan polisen, myndigheter, kommunen, organisationer och privata aktörer. Det nya torget är en viktig pusselbit i detta och ett bra exempel på en trygghetsskapande åtgärd, säger Hampus Magnusson, Kommunalråd Göteborg stad.

Idag äger och förvaltar vi 1324 hyreslägenheter i Lövgärdet. I mitten av september välkomnar vi alla hyresgäster som flyttar in i våra 46 nybyggda hyreslägenheter. Torget är en viktig mötesplats för alla som bor i Lövgärdet. Lövgärdesskolan ligger mitt på torget. Den nya satsningen uppskattas mycket av såväl elever som personal på skolan.

– I augusti 2015 började jag mitt jobb som rektor på Lövgärdesskolan. Från första stund förälskade jag mig i skolan och i alla de människor jag mötte. Däremot var torget fult, ovälkommande och tråkigt. Lövgärdesskolans samarbete med Victoria Park har vuxit sig starkare och mer konstruktivt genom åren. Det har varit helt fantastiskt att få följa torgets framväxt under våren. Nu är det ett levande, vackert och välkommande torg. När jag ser ut över torget ser jag liv, barn som leker, vuxna som sitter och pratar. Det har blivit den mötesplats som jag och flera med mig har längtat efter, säger Marika Andersson, rektor på Lövgärdesskolan.

 

 

Hampus Magnusson, kommunalråd i Göteborgs stad och Glenn Malmberg, regionchef på Victoria Park invigningstalade tillsammans. 

Invigningen har bland annat uppmärksammats av:

SvD Näringsliv

Sveriges Radio

Göteborgs-posten

Arkiv

2023-10-26

Mammor får kunskap och nya vänner

Läs mer

2023-10-19

Så här arbetar Södertälje med vårt miljövärdsprogram

Läs mer

2023-10-10

Överenskommelse med Hyresgästföreningen om hyran i Malmö

Läs mer

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen