2022-05-19

Fler bostäder skapar trygghet i Dalbo i Växjö

Elin Hyresgäst I Växjö

Vi försöker tänka nytt och smart när vi bygger nya lägenheter. Därför letar vi fram ytor i våra hus som kan användas på ett bättre sätt och förvandlar dem till lägenheter. I Växjö har vi byggt 60 nya lägenheter i oanvända utrymmen sedan 2020.

- Det bästa med att bo i hyreslägenhet är tillgången till service om något går sönder eller behöver fixas, tycker vår hyresgäst Elin.

Hon bor i en nybyggd tvåa sedan ungefär åtta månader tillbaka och hon trivs mycket bra. Framförallt är hon nöjd med köket med sina många arbetsytor och närheten till stan och butiker. Elin är också nöjd med Victoriahem som hyresvärd:

- Ni är väldigt serviceinriktade och lätta att få tag på. Jag har haft mejlkontakt och ibland stöter man på personal från Victoriahem på gården och kan småprata och ställa frågor.

Tvåan som Elin bor i byggdes som en del av vårt projekt Leta yta. Tomma källare och lokaler får nytt liv som fräscha hyreslägenheter. Det är ett bra sätt att ta till vara på utrymmen som inte fyller någon särskild funktion.

Fler bostäder skapar trygghet

Genom att skapa fler bostäder i befintliga hus görs även en insats för miljön, samtidigt som området blir tryggare och trevligare. Redan har de nybyggda lägenheterna gett en del konkreta resultat.

- Vi har haft en del spring i dessa tomma utrymmen och genom att förvandla dem till lägenheter minskar vi springet i källarna också, samtidigt områdena får sig ett lyft, säger Nesada Arapovic, uthyrare i Växjö.

I området Dalbo där Elin bor, stod elva tvåor klara i oktober förra året och alla hyrdes ut nästan på en gång. I sommar kommer ytterligare åtta nybyggda lägenheter att kunna hyras ut i Växjö. Och Nesada har gott hopp om att de ska hyras ut lika snabbt som tvåorna.

- Det är fantastiskt fina lägenheter med samma standard som nyproduktion och intresset är redan stort, säger hon.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen