Hyr lägenhet i Växjö

För hyresgäster
För hyresgäster

Välkommen hem till Växjö

Universitetsstaden Växjö är centralort i Växjö kommun i södra Småland. Växjö är omgiven av skog och sjöar och skogen är viktig för det lokala näringslivet. Staden är känd för sitt utvecklade idrottsliv, med föreningar på både elitnivå och med bas i folkrörelsen. Flera skolor erbjuder utbildning med inriktning på idrott. Växjö utmärker sig också för sitt miljöarbete.

Välkommen att hyra din lägenhet hos Victoriahem i Växjö!

 

Vi bjuder på en del av hyran i två år

Vi har ett utvalt antal treor på Sommarvägen och Höstvägen där vi bjuder på en del av månadshyran för dig som är ny hyresgäst hos oss.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra erbjudanden!

Tips! Kolla efter lediga lägenheter med ikonen Erbjudande just nu, och enklast gör du det genom att klicka i bildlista över lediga lägenheter.

Vi har lägenheter för dig som studerar i Växjö

Hos oss får du ett riktigt hyreskontrakt till en riktig lägenhet. I vår hyreslägenhet kan du bo själv eller tillsammans med vän, och tar du paus i studierna eller avslutar dem så kan du bo kvar hos oss så länge du vill. Hos oss kan du plugga lugnt!

Lägenhet vs. studentlägenhet

När du hyr en "vanlig" hyreslägenhet har du ett riktigt hyreskontrakt med besittningsskydd. Det innebär att så länge du som hyresgäst sköter dig och betalar hyran i tid så har du rätt att bo kvar så länge du önskar.

Studentlägenheter är en typ av kategoriboende där hyresgästen måste uppfylla krav som är specifika för typen av boende. För att få en studentlägenhet måste man vara student eller vara en blivande student som är antagen till en eftergymnasial utbildning. För att behålla kontraktet måste man ta sina studiepoäng. Om man inte tar sina poäng eller inte längre studerar så måste man flytta ut.

Hyr en modern lägenhet

I Växjö erbjuder vi 980 moderna hyreslägenheter i områdena Dalbo och Norr.

Välj mellan stora generösa bostäder och kvadratsmarta mindre lägenheter. Här finns något för alla. Hos oss kan du hyra en härlig lägenhet utan att stå i bostadskö. Vi erbjuder ljusa och moderna lägenheter med genomgående hög standard. Vi ger våra gemensamma utrymmen extra omsorg så att de blir attraktiva och naturliga mötesplatser för alla åldrar.

Välkommen hem till oss

Vi vill att du ska trivas hos oss – i ditt hem, i huset, med grannarna, gården och staden. Varje dag jobbar vi med att skapa trivsel och hålla det rent och snyggt i våra områden i Växjö. Våra boende uppger att de är nöjda med oss, vilket är ett gott betyg på att vi skapar riktigt bra platser att leva på.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt – välkommen hem till ett bekvämt boende hos oss!

Nybyggda lägenheter

Vi bygger nytt för att skapa fler bostäder och ännu attraktivare bostadsmiljöer. På Höstvägen 24 i Växjö har vi byggt ett nytt hyreshus som stod färdigt 2019. Huset består av sju våningar. Hiss finns i fastigheten.

Här finns 30 moderna lägenheter, samtliga med balkong. Lägenheterna är ljusa och moderna med en genomgående hög standard.

Kontakta våra uthyrare

Vill du veta mer om våra lediga ­lägenheter i Växjö eller boka visning? Vi erbjuder förstahandskontrakt på moderna hyreslägenheter utan kö. Boka visning vardagar, kvällar eller helger. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lägenhet i Växjö som passar dig.

Nesada Arapovic

Nesada

Alexander

Alexander

Välkommen på öppen visning

Varje onsdag till och med 24 april har vi öppen visning i en av våra hemtrevliga och moderna visningslägenheter på Sommarvägen 5I i Dalbo. 

Lägenheten är utrustad med bekvämligheter som diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. 

I Dalbo bor du med gångavstånd till centrum med shopping, restauranger och caféer. Du bor också nära skolor, förskolor och universitetet. 

Det går bra att komma när du vill under visningstiden. 

Varmt välkommen!

 • Sommarvägen 5I
 • Varje onsdag till och med 24 april
 • Klockan 12.00-14.00

Blivande student?

Det här är en deal för dig som gillar att vara tidigt ute. Du kan tryggt teckna ett förstahandskontrakt redan nu och lugnt planera vidare för höstens plugg.

Läs mer

"Jag trivs väldigt bra i min nybyggda lägenhet. Allt känns väldigt nytt, fräscht och genomtänkt."

Våra områden i Växjö

Hyreslägenheter i Dalbo

Dalbo är en stadsdel i Växjö. Här har du promenadavstånd till Växjö centrum med all tänkbar service.

Våra hyreslägenheter ligger nära Araby Park Arena där det finns stort utrymme för fritidsaktiviteter. Centrumskolan och en förskola finns även i området. Du har närhet till Helgasjön samt Araby golfbana.

 • Gångavstånd till Växjö centrum
 • Nära Araby Park Arena
 • Skolor och service i området
 • Närhet till Linnéuniversitetet

Ledigt i området

Det är cykelavstånd till Linnéuniversitetets campus och köpcentret Grand Samarkand. Bussar passerar området flera gånger i timmen.

I Dalbo erbjuder vi cirka 700 ljusa och trevliga lägenheter - alltifrån kvadratsmarta ettor till generösa femrumslägenheter. Vi erbjuder även seniorlägenheter.

Adresser i området

Sommarvägen Höstvägen

Hitta på karta

Hyreslägenheter i Norr

I stadsdelen Norr och kvarteret Magistern erbjuder vi allt ifrån kvadratsmarta ettor till generösa femrumslägenheter. Kvarteret ligger i ett attraktivt och trivsamt område med vacker utemiljö.

All service finns inom gångavstånd och det finns bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö centrum. Naturreservatet Fyllerydsskogen ligger strax intill. Här finns både golfbana och promenadstråk. Flera gymnasieskolor finns i området.

 • Nära naturreservatet Fyllerydsskogen
 • Bra kommunikationer
 • Innergård med boulebana, lekplats och grillplats
 • Närhet till Linnéuniversitetet

Ledigt i området

Det finns cykelförråd, förråd och tvättstuga i angränsande fastighet. På innergården finns miljöhus och cykelställ. Fastigheterna är anslutna till öppen höghastighetsfiber och IMD (individuell mätning och debitering).

Adresser i området

Gamla Norrvägen Håkan Sjögrens väg

Hitta på karta

Aktuellt

Minasidor Energikampanj Illustrationer

Så kan du minska din användning av el

Att spara på el är bra både för miljön och plånboken. Det finns många enkla saker du kan göra i din vardag för att minska på din användning av el. Det…

Läs mer
Illustration Energikampanj Golvvarme

Så fungerar värmen i våra lägenheter

Många hyresgäster upplever att det blir kallt i lägenheten. Här berättar vi om hur värmesystemet fungerar och vad hyresgästen själv kan göra för att f…

Läs mer
Rent Badrum Utan Fukt

Fem tips för ett fräscht badrum

Det finns en del saker du enkelt kan göra själv för att hålla ditt badrum fräscht och minska risken för fukt. Här är våra bästa fem tips för ett rent…

Läs mer

Nyfiken på våra moderna lägenheter?

Våra lediga hyreslägenheter hittar du på Mina sidor.

Skapa konto idag – välkommen med din ansökan.

Lediga hyreslägenheter i Växjö

Tryggt och bekvämt att hyra lägenhet

Du vet varje månad vad dina utgifter för boendet blir – det blir inga extra utgifter om något i bostaden går sönder och behöver lagas eller bytas ut (om du inte själv orsakat skadan). Går till exempel kylen sönder eller droppar kranen så kontaktar du oss och vi fixar det. Underhåll, reparationer och service ingår i hyran – vi skottar snö, klipper gräs och sköter husen och utemiljöerna så du kan lägga tid på annat.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt!

Välkommen hem till oss på Victoriahem!

Sök ledigt