Växjö

För boende
För boende
Sök ledigt

Välkommen hem till Växjö

Universitetsstaden Växjö är centralort i Växjö kommun i södra Småland. Växjö är omgiven av skog och sjöar och skogen är viktig för det lokala näringslivet. Staden är känd för sitt utvecklade idrottsliv, med föreningar på både elitnivå och med bas i folkrörelsen. Flera skolor erbjuder utbildning med inriktning på idrott. Växjö utmärker sig också för sitt miljöarbete.

Välkommen att hyra din lägenhet hos Victoriahem i Växjö!

Hyr en modern lägenhet

I Växjö erbjuder vi 900 moderna hyreslägenheter i områdena Dalbo och Norr.

Välj mellan stora generösa bostäder och kvadratsmarta mindre lägenheter. Här finns något för alla. Hos oss kan du hyra en härlig lägenhet utan att stå i bostadskö.

Ett hem att trivas i

För oss är det viktigt att boendemiljön är bra – både inne och ute. Därför arbetar vi ständigt med att ta hand om och rusta upp husen successivt. Vi erbjuder ljusa och moderna lägenheter med genomgående hög standard. Vi ger våra gemensamma utrymmen extra omsorg så att de blir attraktiva och naturliga mötesplatser för alla åldrar. Med egen personal i bostadsområdet vill vi tillsammans med alla hyresgäster göra området till en riktig bra plats att leva på.

Välkommen hem till oss

Vi vill att du ska trivas hos oss – i ditt hem, i huset, med grannarna, gården och staden. Varje dag jobbar vi med att skapa trivsel och hålla det rent och snyggt i våra områden i Växjö. Våra boende uppger att de är nöjda med oss, vilket är ett gott betyg på att vi skapar riktigt bra platser att leva på.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt – välkommen hem till ett bekvämt boende hos oss!

Kontakta våra uthyrare

Vill du veta mer om vårt utbud av hyres­lägenheter eller boka visning? Vi erbjuder förstahandskontrakt på moderna hyreslägenheter utan kö. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lägenhet som passar dig.

Nesada

Alexander

"Jag trivs väldigt bra i min nybyggda lägenhet. Allt känns väldigt nytt, fräscht och genomtänkt."

Våra områden i Växjö

Dalbo

Dalbo är en stadsdel i Växjö. Här har du promenadavstånd till Växjö centrum med all tänkbar service.

Våra hyreslägenheter ligger nära Araby Park Arena där det finns stort utrymme för fritidsaktiviteter. Centrumskolan och en förskola finns även i området. Du har närhet till Helgasjön samt Araby golfbana.

  • Gångavstånd till Växjö centrum
  • Närhet till Araby Park Arena
  • Skolor och service i området

Det är cykelavstånd till Linnéuniversitetets campus och köpcentret Grand Samarkand. Bussar passerar området flera gånger i timmen.

I Dalbo erbjuder vi cirka 700 ljusa och trevliga lägenheter - alltifrån kvadratsmarta ettor till generösa femrumslägenheter. Vi erbjuder även seniorlägenheter.

Adresser i området

Sommarvägen Höstvägen

Hitta på karta

Norr

I stadsdelen Norr och kvarteret Magistern erbjuder vi allt ifrån kvadratsmarta ettor till generösa femrumslägenheter. Kvarteret ligger i ett attraktivt och trivsamt område med vacker utemiljö.

All service finns inom gångavstånd och det finns bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö centrum. Naturreservatet Fyllerydsskogen ligger strax intill. Här finns både golfbana och promenadstråk. Flera gymnasieskolor finns i området.

  • Nära naturreservatet Fyllerydsskogen
  • Bra kommunikationer
  • Innergård med boulebana, lekplats och grillplats

Det finns cykelförråd, förråd och tvättstuga i angränsande fastighet. På innergården finns miljöhus och cykelställ. Fastigheterna är anslutna till öppen höghastighetsfiber och IMD (individuell mätning och debitering).

Adresser i området

Norrvägen Håkan Sjögrens väg

Hitta på karta

På gång hos oss i Växjö

Vi har bytt namn till Victoriahem

Nu förenas Victoria Park och Hembla under ett gemensamt namn – Victoriahem. Vi är fortfarande samma hyresvärd och du får träffa samma personal i ditt…

Läs mer

Sommarjobbare och sommaraktiviteter i Växjö

Tillsammans med Miljonbemanning har vi anställt fem ungdomar, som ska hjälpa oss att hålla fint i våra bostadsområden i Växjö under hela sommaren.

Läs mer

Nya grannar i Växjö

Förra året byggde vi 33 nya hyreslägenheter på Gamla Norrvägen 12 och 14 i Växjö. De nya lägenheterna har skapats av gamla källarlokaler. De som bor i…

Läs mer
Fler nyheter

Nyfiken på våra moderna lägenheter?

Våra lediga hyreslägenheter hittar du på Mina sidor.

Skapa konto idag – välkommen med din ansökan.

Lediga hyreslägenheter i Växjö

Vi anställer våra hyresgäster

Vi arbetar för att fler kommer in i samhället och ut i arbetslivet. Varje år anställer vi miljövärdar, som håller rent och snyggt inne och ute. Efter avslutat program har hela 65 procent gått direkt vidare till jobb eller studier, vilket är ett av våra mål. Flera har även tackat ja till en tillsvidareanställning hos oss och våra entreprenörer. Det är vi riktigt glada för. Nu anställer vi 70 miljövärdar varje år.

Vi vill skapa engagemang och förändring

Förstahandskontrakt utan kö

Attraktiva och trygga bostadsområden skapar vi genom nöjda och engagerade hyresgäster. Vi har varken bostadskö eller poängsystem utan i stället en tydlig uthyrningspolicy.

Var därför noga med att din profil är uppdaterad med korrekta uppgifter och validerade intyg. Intygen och boendereferens krävs även vid kontraktsskrivning.

Välkommen att hitta ditt nya hem hos oss!

Uthyrningspolicy – våra grundkrav

Tryggt och bekvämt att hyra lägenhet

Du vet varje månad vad dina utgifter för boendet blir – det blir inga extra utgifter om något i bostaden går sönder och behöver lagas eller bytas ut (om du inte själv orsakat skadan). Går till exempel kylen sönder eller droppar kranen så kontaktar du oss och vi fixar det. Underhåll, reparationer och service ingår i hyran – vi skottar snö, klipper gräs och sköter husen och utemiljöerna så du kan lägga tid på annat.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt!