2022-12-22

Ett mer omtänksamt Örebro

Candle 2038736

Ett tryggare, varmare och mer omtänksamt Örebro. Det är förhoppningen när vi tillsammans med andra fastighetsägare går ihop och stöder Porten, Stadsmissionens öppna dagverksamhet för människor som lever i utsatthet.

Varje vecka får Porten besök av mer än 200 gäster som lever i hemlöshet och missbruk. För dem är dagverksamheten en trygg plats där de erbjuds värme, mat och gemenskap, men även möjlighet till stödjande samtal och stöd i kontakten med till exempel socialtjänsten.

Behovet av det stöd som Porten erbjuder har ökat och syftet med insamlingen är att verksamheten ska kunna förlänga sina öppettider under 2023. Örebro Stadsmission finansieras med hjälp av bidrag från församlingar, Örebro kommun, företag och enskilda privatpersoner. Med befintliga resurser kan Porten hålla öppet klockan 09.00-12.00 sex dagar i veckan.

Stadsmissionen har tidigare under året signalerat om det ökade behovet för verksamheten och att man genom att förlänga öppettiderna på vardagarna skulle kunna göra en samhällsvinst. Det finns nämligen tydliga samband mellan Portens öppettider och tryggheten i city. När porten håller öppet tenderar inslagen av bråk, stölder och skadegörelse att minska.

Inför 2023 har branschorganisationen Fastighetsägarna MittNord inom samverkansprojektet Handslag för Örebro initierat en insamling för att ge medlemsföretag möjlighet att återigen gå samman och stödja Stadsmissionens verksamhet. Engagemanget har varit stort och tillsammans skänker privata hyresvärdar och ÖrebroBostäder mer än 550 000 kronor.

- Trygghet är något vi arbetar mycket med. Vi vill att våra hyresgäster och människor som besöker våra områden ska trivas och känna sig trygga. Genom att bidra till Porten och det stöd som erbjuds där kan fler människor få hjälp, värme och trygghet, säger Pierre Lundberg, områdeschef i Örebro.

 

Hyresvärdarna som bidrar med avsikten att Porten ska kunna förlänga sina öppettider under 2023 är ÖrebroBostäder, Systrarna Hermansson, Carlsson & Åqvist, John Ekströms, Sjöborgs, Victoriahem, Behrn, Finfast, LG Söderbergs, Asplunds, Örhus Invest, Abramssons, Slättö, Esswege, Melins, Karaffen, In Frigore och Eyra Gruppen.

 

Arkiv

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen