Hyr lägenhet i Linköping

För hyresgäster
För hyresgäster

Välkommen hem till Linköping

Hitta ditt hem bland våra lediga lägenheter i Linköping. Vi hyr ut stora och små lägenheter utan kö. I våra bostadsområden får du närhet till både natur och centrala Linköping. I denna mysiga universitetsstad erbjuder vi 1 600 bostäder i gröna och lummiga områden.

Välkommen att hyra din nya lägenhet hos oss i Linköping!

Vi bjuder på en del av månadshyran i två år

Just nu bjuder vi på en del av månadshyran för dig som är ny hyresgäst hos oss. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om erbjudandet.

Lägenheter för dig som studerar i Linköping

Ska du studera i Linköping och behöver ett boende? Hos oss får du ett hyreskontrakt till en riktig lägenhet. I vår hyreslägenhet kan du bo själv eller tillsammans med vän, och tar du paus i studierna eller avslutar dem så kan du bo kvar hos oss så länge du vill. Hos oss kan du plugga lugnt!

Lägenhet vs. studentlägenhet

När du hyr en "vanlig" hyreslägenhet har du ett riktigt hyreskontrakt med besittningsskydd. Det innebär att så länge du som hyresgäst sköter dig och betalar hyran i tid så har du rätt att bo kvar så länge du önskar.

Studentlägenheter är en typ av kategoriboende där hyresgästen måste uppfylla krav som är specifika för typen av boende. För att få en studentlägenhet måste man vara student eller vara en blivande student som är antagen till en eftergymnasial utbildning. För att behålla kontraktet måste man ta sina studiepoäng. Om man inte tar sina poäng eller inte längre studerar så måste man flytta ut.

Vi tar ansvar för hela bostadsområdet

Vi vill erbjuda trygga och trivsamma bostadsområden. Därför rustar vi upp våra fastigheter och lägenheter så att de blir moderna och hållbara. Vi bygger trevliga mötesplatser och bjuder in till områdesdagar och andra träffar så att vi lär känna varandra. Varje år anställer vi fem miljövärdar som får en möjlighet att komma ut i arbetslivet under ett år. Sedan 2014 har vi haft 20 miljövärdar hos oss i Linköping.

Välkommen hem till oss i Linköping

Vi vill att du ska trivas hos oss – i din lägenhet, i huset, med grannarna, gården och staden. Varje dag jobbar vi med att skapa trivsel och hålla det rent och snyggt i våra bostadsområden i Linköping. Våra hyresgäster uppger att de är nöjda med oss, vilket är ett gott betyg på att vi skapar riktigt bra platser att leva på.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt – välkommen hem till ett bekvämt boende hos oss i Linköping!

Välkommen till Parklunden i Linköping

Mellan 2019 och 2023 har vi byggt 196 moderna hyreslägenheter i området Ryd i Linköping. Lägenheterna ligger i ett bostadsområde som har nära till skola, förskola, universitet och centrum med bra kommunikationer.

I Parklunden hittar du allt från kvadratsmarta ettor och tvåor till större treor och fyror. Utbudet av lägenheter och närheten till fina grönområden och universitetet gör Parklunden till ett attraktivt boende för såväl studenter som för barnfamiljer. 

  

Nyproduktion Parklunden

Kontakta våra uthyrare

Vill du veta mer om vårt utbud av hyres­lägenheter eller boka visning? Vi erbjuder förstahandskontrakt på moderna lägenheter utan kö. Boka visning vardagar, kvällar eller helger. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lägenhet som passar dig.

Aydin Aksoy Uthyrare Frilagd

Aydin

Michel Mossa, Uthyrare Frilagd 2

Michel

Välkommen på öppen visning

Välkommen till en av våra hemtrevliga och moderna visningslägenheter. En 3:a på markplan med uteplats, modernt kök, helkaklat badrum och med bekvämligheter som tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Kom och upplev den höga standarden och träffa oss så kan vi berätta mer.

Var rädda om varandra och fortsätt att hålla avstånd. Under visningen kommer vi att släppa in tre personer/ sällskap i lägenheten samtidigt.

Varmt välkommen!

 • Rydsvägen 104C
 • Lördag 23 september
 • Klockan 12.00-14.00

Våra områden i Linköping

Hyreslägenheter i Ryd

I Ryd har vi 973 lägenheter i låga tvåvåningshus. Bostadshusen är byggda kring gröna och bilfria innergårdar, vilket gör dem barnvänliga och trygga att leka på. Här får du närhet till fina grönområden, motionsspår och service. Ett par hundra meter bort ligger barnens favorit Valla där man kan hälsa på hos olika slags djur. Backar för pulkaåkning och möjlighet att grilla finns.

 • Barnvänligt
 • Bilfria innergårdar
 • Nära till grönområden
 • Nära till Linköpings Universitet
 • Nära till Mjärdevi Science Park

Ledigt i området

Adresser i området

Rydsvägen Ryds allé

Hitta på karta

Hyreslägenheter i Nygård

I Nygård har vi 604 hyreslägenheter. Lägenheterna finns i låga två- och trevåningshus. Bostadshusen är byggda kring gröna och bilfria innergårdar. Området har bra läge med närhet till fina grönområden och service.

 • Barnvänligt
 • Fina grönområden runt hörnet
 • Närhet till bra service

Ledigt i området

Adresser i området

Nämndemansgården Rusthållaregården Mellangården Rågången

Hitta på karta

På gång hos oss i Linköping

Rent Badrum Utan Fukt

Fem tips för ett fräscht badrum

Det finns en del saker du enkelt kan göra själv för att hålla ditt badrum fräscht och minska risken för fukt. Här är våra bästa fem tips för ett rent…

Läs mer
Termometer

Fem tips för att hålla ner temperaturen inomhus

Nu är sommaren här och solens strålar gör det varmt både ute och inne. Tycker du att det är för varmt i lägenheten? Då har vi några bra tips på vad du…

Läs mer
Grilla I Sommar

Så här får du grilla hos oss i sommar

Det är härligt att grilla, men i tätbebyggda områden är det viktigt att ta hänsyn till både grannar och brandsäkerhet. Det är inte särskilt svårt – se…

Läs mer

Bo modernt och trivsamt hos oss

Vilken lägenhet väljer du?

Lediga hyreslägenheter i Ryd, Linköping

Tryggt och bekvämt att hyra lägenhet

Du vet varje månad vad dina utgifter för boendet blir – det blir inga extra utgifter om något i bostaden går sönder och behöver lagas eller bytas ut (om du inte själv orsakat skadan). Går till exempel kylen sönder eller droppar kranen så kontaktar du oss och vi fixar det. Underhåll, reparationer och service ingår i hyran – vi skottar snö, klipper gräs och sköter husen och utemiljöerna så du kan lägga tid på annat.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt!

Välkommen hem till oss på Victoriahem!

Sök ledigt