Linköping

För boende
För boende
Sök ledigt

Välkommen hem till Linköping

I universitetsstaden Linköping erbjuder vi över 1 500 moderna och trivsamma hyreslägenheter i bostadsområdena Ryd och Nygård. Här bor du i ett grönt och lummigt bostadsområde med närhet till natur och centrala Linköping. Linköping är stort nog att ha det mesta, men litet nog att ha nära till allt.

Välkommen att hitta ditt nya hem hos oss i Linköping!

Vi bygger nya bostäder

I Ryd byggde vi 85 hyreslägenheter under 2021. Projektet heter Parklunden och intresset var stort för att flytta till nybyggda lägenheter i området.

I Nygård byggde vi under 2021 om tomma källarutrymmen till 19 fina lägenheter med egen uteplats. När vi bygger fler bostäder i ett befintligt hus skapar vi en energieffektiv yta. Vi bidrar även till en positiv utveckling av bostadsområdet och en ökad trygghet.

Nästa etapp i Parklunden

Vi bygger just nu på nästa etapp lägenheter i Parklunden. De beräknas vara klara för inflyttning vintern 2022/2023. Totalt är det 111 lägenheter i etapp 2. 

Vi tar ansvar för hela området

Vi vill erbjuda trygga och trivsamma områden. Därför rustar vi upp våra hus och lägenheter så att de blir moderna och hållbara. Vi bygger trevliga mötesplatser och bjuder in till områdesdagar och andra träffar så att vi lär känna varandra. Varje år anställer vi fem miljövärdar som ska få en möjlighet att komma ut i arbetslivet under ett år. Sedan 2014 har vi haft 20 miljövärdar hos oss i Linköping.

Välkommen hem till oss

Vi vill att du ska trivas hos oss – i ditt hem, i huset, med grannarna, gården och staden. Varje dag jobbar vi med att skapa trivsel och hålla det rent och snyggt i våra områden i Linköping. Våra boende uppger att de är nöjda med oss, vilket är ett gott betyg på att vi skapar riktigt bra platser att leva på.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt – välkommen hem till ett bekvämt boende hos oss!

Kontakta våra uthyrare

Vill du veta mer om vårt utbud av hyres­lägenheter eller boka visning? Vi erbjuder förstahandskontrakt på moderna hyreslägenheter utan kö. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lägenhet som passar dig.

Aydin

Våra områden i Linköping

Nygård

I Nygård har vi 604 hyreslägenheter. Lägenheterna finns i låga två- och trevåningshus. Bostadshusen är byggda kring gröna och bilfria innergårdar. Området har bra läge med närhet till fina grönområden och service.

  • Barnvänligt
  • Fina grönområden runt hörnet
  • Närhet till bra service

Adresser i området

Nämndemansgården Rusthållaregården

Hitta på karta

Ryd

I Ryd har vi 973 lägenheter i låga tvåvåningshus. Bostadshusen är byggda kring gröna och bilfria innergårdar, vilket gör dem barnvänliga och trygga att leka på. Här får du närhet till fina grönområden, motionsspår och service. Ett par hundra meter bort ligger barnens favorit Valla där man kan hälsa på hos olika slags djur. Backar för pulkaåkning och möjlighet att grilla finns.

  • Barnvänligt
  • Bilfria innergårdar
  • Nära till grönområden
  • I närheten av Mjärdevi Science Park

Adresser i området

Rydsvägen

Hitta på karta

På gång hos oss i Linköping

Vi har bytt namn till Victoriahem

Nu förenas Victoria Park och Hembla under ett gemensamt namn – Victoriahem. Vi är fortfarande samma hyresvärd och du får träffa samma personal i ditt…

Läs mer

Hållbara satsningar i Linköping

I Linköping äger och förvaltar vi 1 500 hyreslägenheter i områdena Ryd och Nygård. Sedan februari 2020 är vi med i Linköpingsinitiativet. Vi har genom…

Läs mer

Vi välkomnar våra nya hyresgäster i Linköping

Den 1 oktober var det dags för inflytt i den sista etappen av våra nybyggda marklägenheter i Nygård, Linköping.

Läs mer
Fler nyheter

Vi anställer våra hyresgäster

Vi arbetar för att fler kommer in i samhället och ut i arbetslivet. Varje år anställer vi miljövärdar, som håller rent och snyggt inne och ute. Efter avslutat program har hela 65 procent gått direkt vidare till jobb eller studier, vilket är ett av våra mål. Flera har även tackat ja till en tillsvidareanställning hos oss och våra entreprenörer. Det är vi riktigt glada för. Nu anställer vi 70 miljövärdar varje år.

Vi vill skapa engagemang och förändring

Förstahandskontrakt utan kö

Attraktiva och trygga bostadsområden skapar vi genom nöjda och engagerade hyresgäster. Vi har varken bostadskö eller poängsystem utan i stället en tydlig uthyrningspolicy.

Var därför noga med att din profil är uppdaterad med korrekta uppgifter och validerade intyg. Intygen och boendereferens krävs även vid kontraktsskrivning.

Välkommen att hitta ditt nya hem hos oss!

Uthyrningspolicy – våra grundkrav

Tryggt och bekvämt att hyra lägenhet

Du vet varje månad vad dina utgifter för boendet blir – det blir inga extra utgifter om något i bostaden går sönder och behöver lagas eller bytas ut (om du inte själv orsakat skadan). Går till exempel kylen sönder eller droppar kranen så kontaktar du oss och vi fixar det. Underhåll, reparationer och service ingår i hyran – vi skottar snö, klipper gräs och sköter husen och utemiljöerna så du kan lägga tid på annat.

Livet som hyresgäst ger dig mer frihet samtidigt som det är tryggt och enkelt!