2021-06-18

Vi skapar sommarjobb i Haninge

sommarjobb brandbergen

Brandbergsbadet i Haninge har öppnat för säsongen. Varje år skapar vi tillsammans med FC Brandbergen sommarjobb för 18 ungdomar och vuxna med ansvar för badet.

Samma dag som sommarlovet började, den 11 juni, öppnades Brandbergsbadet för badgäster. Sedan sex år tillbaka har fotbollsföreningen FC Brandbergen hand om skötseln av badet, på uppdrag av oss. De bemannar med badvärdar och driver kiosken. Det är 18 ungdomar och vuxna, i åldrarna 18–50 år, som jobbar med badet under sommaren. Nästan alla som arbetar med badet under sommaren bor i bostadsområdet.

– Det är så roligt att arbeta med detta. Jag är från området och bor här, så jag vet hur viktigt det är att badet finns och att det är öppet. Bäst av allt är alla barnen, att se hur de trivs med att vara här och bada, berättar Evin Salih, en av ungdomarna som är badvärd under hela sommaren.

Brandbergsbadet fyller en viktig funktion i området. Det bor många barn här och för de som inte har möjlighet att kunna resa iväg finns badsemester utanför dörren. Det blir en samlingspunkt för både småbarnsfamiljer och äldre barn som har ett ställe att umgås på under sommaren. Även förskola och sommarfritids i området som kommer ner med sina barngrupper och badar.

 

– Jag är själv uppvuxen i området på Lejonets gata och det känns extra roligt att jag tillsammans med FC Brandbergen kan ge tillbaka till området. Badet är en naturlig samlingsplats och det är populärt att komma hit, och vi har flera hundra besökare i veckan. Badet är gratis och det lockar många badsugna en varm sommardag, berättar Umut Cömert, ordförande i FC Brandbergen. 

 

– Vi är glada att vi kan samarbeta med FC Brandbergen, en seriös förening som många barn i området ser upp till.  Vi kunde se redan första säsongen att klotter och skadegörelse nästa försvann helt. FC Brandbergen blir en bra länk mellan oss och boende i området, klubben tar ett stort socialt ansvar i området och vill som vi lyfta Brandbergen till ett bättre ställe att växa upp, leva och bo i, berättar Roger Malmquist, områdeschef Victoria Park i Haninge.

Arkiv

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen