2022-11-09

Vi satsar på förnybar energi med solceller

Översiktsbild på nyinstallerade solceller på taket på bostadshus med lägenheter tillgänglig för uthyrning i Karlskrona

Genom att installera egna solceller bidrar vi till produktionen av förnybar energi. Det innebär att vi inte behöver köpa lika mycket el som tidigare, vilket gynnar sparandet av el som vi alla måste hjälpa till med.

I Karlskrona har solcellerna på vår fastighet med 14 trapphus i Kungsmarken genererat el under cirka ett år och står för 22 procent av husets elförbrukning. Det är lika mycket energi som krävs för att värma upp 11 medelstora villor i Sverige per år, eller 220 000 kWh för att vara exakt.

Vi är i full gång med att installera solceller på fler fastigheter i Karlskrona. På tur står ett av våra hus mitt inne i stan på Östra Vittusgatan och Norra Kungsgatan.

- Det är jättekul att vi har möjlighet att installera solceller på ännu en fastighet. När vi är färdiga räknar vi med att de kommer att generera cirka 15 procent av den el huset förbrukar. På det här sättet är vi med och bidrar till vårt klimatmål som är att minska användningen av energi i våra fastigheter med 30 procent till år 2030, säger Johan Andersson, förvaltare i Karlskrona.

Arkiv

2023-07-28

”Kontakt med hyresgästerna gör arbetet bättre”

Läs mer

2023-07-21

Arshad håller koll på Vårby gård

Läs mer

2023-07-18

Möten med Hyresgästföreningen ger bättre service

Läs mer

2023-07-07

Blommor och bin frodas i Borås

Läs mer

2023-06-08

Hyresgäster skapar konst för trygghet

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen