2021-07-09

Vi hälsar på hos våra sommarjobbare i Eskilstuna

Sommarjobb I Eskilstuna

I Skiftinge gör ett härligt gäng ungdomar fina insatser som lyfter bostadsområdet. Besöket resulterade i en liten film om sommarjobb hos oss.

I år sommarjobbar ett 60-tal ungdomar hos oss. Vi är väldigt glada att vi har möjlighet att ge dem deras första arbetslivserfarenhet och den första lönen. Det är jätteviktigt att få arbetslivserfarenhet, se hur olika arbetsplatser och branscher ser ut. Det öppnar i sin tur upp så många andra saker. Ungdomarna är mellan 16 och 20 år och bor i fastighetsbolagets bostäder i Eskilstuna, Göteborg, Kristianstad, Linköping, Malmö, Markaryd och Växjö.

Vår ambition är att kunna erbjuda ännu fler sommarjobb nästa år, och i fler städer. Genom att anställa våra yngsta hyresgäster tillförs flera mervärden som att de engageras till att ta hand om bostadsområdet, bli goda förebilder för andra och väljer att bo kvar när det är dags att flyttar hemifrån. Det gör att hela bostadsområdet lyfts.

– Genom att satsa på sommarjobb till ungdomar kommer fler in i samhället och ut i arbetslivet samtidigt som vi inspirerar fler till fastighetsbranschen. Vi vill ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en stolthet och trygghet för platsen där de bor. Dessutom har vi förstått att många ungdomar står utan arbete i år i och med pandemin och då är det extra viktigt att vi är med och bidrar, berättar vår bosocial chef Adisa Handzic. 

Arkiv

2022-06-28

”Det här är mitt första sommarjobb”

Läs mer

2022-06-17

120 personer på scenen när familjeföreställning spelas i Rosengård

Läs mer

2022-06-16

Trevligt nationaldagsfirande på Rinkebytorg

Läs mer

2022-06-15

Nytt samarbete för ökad motion och hälsa

Läs mer

2022-06-14

Vi skapar hem för våra värdefulla insekter

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen