2022-05-24

Stor satsning på asfalt i Arboga

Bostadsområde I Arboga

I Arboga satsar vi stort och mycket – på asfalt. Områdena runt våra lägenheter får ny asfalt för miljontals kronor. Satsningen gör dem både säkrare och vackrare.

Våra bostadsområden i Arboga är byggda på 1960- och 70-talen och har ett stort behov av modernisering och det gäller både lägenheterna och utemiljöerna. Nu står vägar, gårdar och parkeringar i alla våra sju områden inför en stor förvandling.

- Asfalt låter tråkigt, men det blir väldigt fint när det är klart! Tar vi bort gamla potthål och ojämnheter så blir det mindre slitage på bilar och mindre risk att våra hyresgäster ska trampa snett eller cykla omkull och göra sig illa. Asfalt är viktigt, säger områdeschef Magnus Munter entusiastiskt.

Några stentrappor på Lundborgsesplanaden i Vilsta har också blivit renoverade. Här har vi använt de gamla stenarna och sett till att trapporna ser ut som de gjorde när de var nya, för många år sedan.

- De var fina från början och vi ville bevara dem som de var, säger Magnus.

Ny fastighetstekniker i Arboga

Arbogas alldeles nya fastighetstekniker Jonken håller med om att det ser fint ut med den nya asfalten och han visar gärna upp en renoverad trappa. Förutom att ta hand om reparationer i bostäder och gemensamma utrymmen har han även till uppgift att rapportera skador i utemiljöerna. Med den nya, släta asfalten blir det färre sådana rapporter, tror han.

När asfalteringen är klar kommer alla våra bostadsområden att både bli mer hållbara och mycket mer attraktiva, konstaterar Magnus glatt.

 

På bilden: Fastighetstekniker Jonken vid Jädersvägen, Lundborgsesplanaden i Arboga.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen