2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Sommarsimskola I Järva

Sommarsimskolan på Järvabadet är inne på sin andra vecka och det är full aktivitet. Det kommer uppemot 120 barn per vecka, till det nybyggda Järvabadet på Järvafältet vid Eggebygård, för att lära sig att simma.

Simskolan, som anordnas tillsammans med Spårvägen simförening, pågår under vecka 26–29 och är för alla barn mellan 5 och 16 år som inte kan simma längre än 25 meter. Avgiften är kraftigt reducerad för barn och ungdomar som bor i våra fastigheter i Tensta – allt för att så många barn som möjligt ska få chansen att lära sig att simma. Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten, så simskolan fyller en oerhörd viktig funktion. Dessutom är det ett krav för att få godkänt betyg i Idrott och hälsa.

– Det är roligt att så många barn deltar i sommarsimskolan. Bland våra hyresgäster är det 28 barn som deltar. Projektet är en av många satsningar vi gör för området. Det bidrar dessutom till en rolig sommar för våra yngre hyresgäster, säger Roger Malmquist, områdeschef i Tensta.

– Det bästa med mitt arbete är alla barn som kommer hit och lär sig simma och träffa varandra. I många fall skulle de inte kunna gå på simskola. Sommarsimskolan kostar normalt 1000 kr och det är mycket pengar för många människor. Jag har själv arbetat i Husby många år så jag vet vilken nytta det gör, berättar Tomas Wikland, simcoach på Spårvägen simförening.

Att vara med och stödja Spårvägen simförening i det här projektet är ett av flera sätt där vi kan bidra till en positiv utveckling i våra bostadsområden. Att skapa riktigt bra platser att bo på.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen