2021-06-03

Sol och bad – mitt i bostadsområdet

hyreslägenhet Brandbergen

Det är snart skolavslutning och traditionsenligt öppnar vårt utomhusbad i Brandbergen samma dag. Varje sommar kan våra hyresgäster och andra besökare njuta av sol och bad mitt i bostadsområdet.

Brandbergsbadet byggdes i mitten av 1970-talet och sedan år 2000 har Stefan Henning, förvaltare på Victoria Park, varit med och skött badet. Vi fick möjlighet att ställa några frågor till honom inför öppnandet;

Hallå Stefan! Nu är det snart dags för premiärdopp i Brandbergsbadet, vad är på gång nu inför öppnandet?

Det är en del som måste ordnas innan uppstart, med kalibrering, kemikalier etc. Innan vi startar upp har vi kontakt med kommunens avdelning Miljö och hälsa. Därefter fyller vi poolen med vatten och starta upp anläggningen. Vi behöver ha igång anläggningen i ungefär en vecka för att få till rätt vattenkvalité. Därefter lämnar jag över själva driften till mina kollegor, fastighetsteknikerna.

Att ha ett utomhusbad i ett fastighetsområde är lite unikt. Varför är badet viktigt för området?

– Det är en fantastisk möjlighet till bad och avkoppling. Det brukar bli en samlingspunkt för föräldrar med barn. Det finns många som inte har möjlighet eller tid att åka ut till de bad som finns i kommunen. Det är därför jag ställt upp sedan år 2000 med att jobba under sommaren när andra har semester, för att ta del av barnens lycka av att få bada. Att alla barn ska kunna få en sommar med sol och bad – och en glass då och då.

Lockar badet fler besökare än de som bor i området?

– Till största del är det våra egna hyresgäster och de som bor i bostadsrätterna i närområdet som besöker badet. Men det kommer besökare även från Huddinge, Tyresö osv. Vi har alltid haft en bra vattenkvalité och det är bra ordning med badvärdar. Dessutom en kiosk med human prissättning. Så det tror jag lockar besökare även från områden runt omkring.

Vi samarbetar med FC Brandbergen om att driva badet. Hur tycker du att samarbetet fungerar?

– Det fungerar fantastiskt bra. De bemannar badet med badvärdar och driver kiosken. Det är minst tre badvärdar under öppningstiderna. Dessutom har klotter och skadegörelse minskat kraftigt sen FC Brandbergen fick uppdraget att bemanna med badvärdar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Vi har ett fantastiskt team här i Brandbergen, med bra sammanhållning. På söndagskvällarna längtar man lite till arbetet. Vi ställer alla upp för varandra - varje år arbetar fastighetsteknikerna under hela sommaren för att vi ska kunna driva badet i egen regi. Att vara med och öppna Brandbergsbadet varje år har blivit en tradition och då vet man att sommaren verkligen här.

Var? Brandbergsbadet, Norra Kronans Gata 420, Haninge
När? 11 juni-18 augusti 2021

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen