2022-02-15

Så bidrar vi till att minska fossila utsläpp

Per-Otto Bengtsson Victoriahem Effektstyrning fjärrvärme

Genom ett samarbete med Eon vill vi bidra till att minska fossila utsläpp. Det handlar om digitalisering av fjärrvärme.

Många av våra hyresfastigheter byggdes under 1960- och 1970-talen, då kraven på energieffektivitet inte var så höga. Därför satsar vi mycket på energibesparande åtgärder.

En viktig del av vårt hållbarhetsarbete går ut på att minska på andelen fossilt bränsle som används vid uppvärmning av fastigheter.

I Malmö har vi därför utökat vårt samarbete med Eon och ansluter fler av våra fastigheter till deras tjänst effektstyrning. Effektstyrning går ut på att optimera en fastighets energibehov utan att det påverkar komforten.

- Det känns viktigt att ta vara på de digitala möjligheterna och nyttja dem till något som är bra för miljön. Genom att digitalisera fjärrvärmen öppnas även möjligheter för fler smarta tjänster som är till nytta både för de boende och miljön. Husen blir smartare, menar Martin Zander, kundansvarig på Eon Energiinfrastruktur.

På så sätt kan vi minska energianvändningen och underlätta för våra hyresgäster att leva mer klimatsmart.

- Det här samarbetet ligger i linje med våra energi- och miljömål för 2030, som bland annat handlar om att ställa om till 100 procent fossilfri energi, säger Per-Otto Bengtsson, vår energi- och miljöchef.

Arkiv

2023-07-18

Möten med Hyresgästföreningen ger bättre service

Läs mer

2023-07-07

Blommor och bin frodas i Borås

Läs mer

2023-06-08

Hyresgäster skapar konst för trygghet

Läs mer

2023-06-02

92 nya bostäder i Kållered är inflyttade

Läs mer

2023-05-31

Träffa oss under Järvaveckan

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen