2021-07-09

Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna

Populära Aktiveter I Eskilstuna

Under sommarlovet arrangerar vi tillsammans med Eskilstuna friidrott, Eskilstuna United och Syrianska Eskilstuna IF gratis aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna.

En viktig satsning i våra bostadsområden är sommaraktiviteter för att skapa en meningsfull sommar för barn och ungdomar. Tillsammans med våra samarbetspartner Eskilstuna friidrott, Eskilstuna United och Syrianska Eskilstuna IF kan vi bidra till ett aktivt och givande sommarlov för våra unga hyresgäster.

– Det är jätteroligt med flera aktiviteter i och kring våra bostadsområden. Vi är glada att vi kan vara med och stötta de här arrangemangen, särskilt den här sommaren som verkar blir en sommar på hemmaplan för många barn och ungdomar, säger Sara Grandin, områdeschef i Eskilstuna.

Aktiviteterna pågår för fullt, och våra unga ledare har lika kul som deltagarna: 
– Jag tycker det bästa med sommarlovsfotbollen är att se hur glada alla barnen blir och att det känns som man gör något viktigt och betydelsefullt, säger Agnes, 16 år.
– Vi skapar ett safe space för barnen, framförallt tjejer som vågar ta mer plats, sammanfattar Marianne, 19 år.

Sommarkul med Eskilstuna Friidrott pågår under hela sommarlovet i tio områden i Eskilstuna. Här får barn och unga spela, leka och träna tillsammans. Aktiviteten är populär och välbesökt. Förra året deltog över 2 000 barn och ungdomar i åldrarna 7-18 år.

– Sommarkul är en viktig del i många familjers vardag under sommarlovet. Med Sommarkul vill vi stärka demokratin, samt öka kunskapen och förståelsen hos såväl barn som vuxna för integration och samexistens. Ett arbete som tar tid men är oerhört viktigt. Stödet från Victoria Park, en av våra samarbetspartners, är viktigt för att möjliggöra den här aktiviteten, berättar Bengt Olof Eskilsson, ordförande i Eskilstuna Friidrott.

Sommarlovsfotboll, som Eskilstuna United anordnar tillsammans med SISU, pågår också under hela sommarlovet. Tisdagar och torsdagar kl. 11.30-15.00 finns aktiviteten i Årby centrum och resten av veckan på olika platser i Eskilstuna.

–Vi vill att fler ska vara fysiskt aktiva under sin fritid. Genom sommarlovsfotbollen når vi barn och ungdomar som lever långt ifrån idrottsrörelsen. Vårt samarbete med Victoria Park är värdefullt, då vi tillsammans vill skapa ett mer integrerat, jämställt och hållbart Eskilstuna och Sverige, säger Sandi Haddad Sharro från Eskilstuna United.

Råbergstorp Summer Games startar den 19 juli och pågår under tre veckor. Varje vardag klockan 15.00-19.00 arrangerar Syrianska Eskilstuna IF aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 7-12 år. Samlingsplatsen är planen intill Victoria Parks områdeskontor på Domaregatan 12.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen