2022-10-04

Ny lekplats blir en färgklick i Skiftinge

Invigning av ny lekplats på en av de många trivsamma gårdarna i Eskilstuna

I stadsdelen Skiftinge har barnen fått en helt ny lekplats att gå till. På en outnyttjad yta mellan bostadshusen passade det bra att skapa en färggrann ny lekplats.

Måndag 3 oktober invigdes vår nybyggda lekplats på Rosstorpvägen i Skiftinge. Här finns allt från rutschkana, gungbräda och sandlåda till en stor klätterställning med hängbro.

- Den är jättefin. En riktig färgklick i området. Det var en stor tom yta där innan, berättar Anders Ström, förvaltare i Eskilstuna för P4 Sörmland när de besökte invigningen.

Till invigningen var en avdelning från Skiftinge Förskola inbjudna. 25 leksugna barn i 4-5 års åldern kom och hjälpte till att prova allt på lekplatsen.

- Färgsättningen motiverar till lek och vi har även tagit hänsyn till lättillgänglighet. Underlaget är konstgräs i stället för sand. På detta sätt blir det även mer handikappvänligt. På detta sätt blir det även mer handikappvänligt. Det är även viktigt att det finns möjlighet för barn att kunna leka både tillsammans och avskilt, berättar Miguel på Lappset som utformat och uppfört lekparken på uppdrag av oss.

Lappset var även med på invigningen och bjöd barnen på festis och muffins. Dessutom fick barnen till sin stora förtjusning en ballong och såpbubblor när de gick hem.

En lyckad invigning med glada och leksugna barn. Och visst blev lekplatsen fin?

 

Lyssna på P4 Sörmlands reportage

Arkiv

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

2023-08-25

Trivseln blommar med odlingslådor

Läs mer

2023-08-11

Sommarjobb ger unga kunskap för livet

Läs mer

2023-07-28

”Kontakt med hyresgästerna gör arbetet bättre”

Läs mer

2023-07-21

Arshad håller koll på Vårby gård

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen