2021-09-09

Nu startar utvecklingen av centrala Kållered

Lägenheter I Centrala Kållred

Tillsammans med Skandia fastigheter, Mölndalsbostäder och Husvärden bygger vi totalt 480 nya bostäder i centrala Kållered. Under torsdagsförmiddagen tog vi det första gemensamma spadtaget tillsammans med Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande Mölndals stad.

Satsningen på Kållered är ett samarbete mellan Mölndals stad, oss på Victoria Park, Skandia Fastigheter, Mölndalsbostäder och Husvärden. Tillsammans ska vi stärka centrumet genom att bygga 480 nya bostäder på det som idag är markparkering och skapa trevliga utemiljöer. 

Hela området beräknas stå klart under 2024. Färdigställandet kommer att ske i olika etapper, med första inflyttning under våren 2023. Om några år kommer vi se ett Kållered som ännu mer vibrerar av liv och rörelse.

Vi på Victoria Park är först ut. Tillsammans med Peab bygger vi 92 hyreslägenheter i ett hus med sju våningar och en inredd vindsvåning högst upp. Det blir ettor, tvåor, treor och någon fyra. Inflyttning planeras till våren 2023. Projektet är en förtätning på vår befintliga fastighet där vi idag har 200 hyreslägenheter, som vi ägt sedan våren 2019.

 – Vi är riktigt glada över att vara igång med vårt tredje nyproduktionsprojekt i vår region Göteborg. Genom att rusta upp våra fastigheter, både inne och ute, fokus på livet och  människorna genom vårt bosociala arbete och skapa fler bostäder, lyfter vi kvarteren och gör våra bostadsområden ännu mer attraktiva. Jag ser mycket fram emot stadsutvecklingsresan där vi tillsammans gör Kållered till en riktigt bra plats att leva och verka i, säger Glenn Malmberg, regionchef för Victoria Park. 

Vill du veta mer om våra nya lägenheter i Kållered? 

Bevaka nyproduktionsprojektet i Kållered och få information om uthyrningsstart och mycket mera i din mejl. För att bevaka projektet, behöver du skapa konto som bostadssökande hos oss.

Välkommen att skapa konto här >> 

Första spadtaget firades med tal och mingel - Läs mer här > (pressmeddelande) 

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen