2022-08-17

Nattfotbollen gör skillnad i Norrköping

Nattfotboll, Norrköping Hemsidan

Ektorp Futsal-Klubb har under fem veckor i sommar bedrivit projektet nattfotboll i Navestad, tillsammans med Victoriahem, Hyresbostäder och RF-Sisu Östergötland.

– Vi har sett ganska länge att det finns ett behov i Navestad att få en barn- och ungdomsaktivitet. Många barn och ungdomar i området lämnar aldrig Navestad och med detta får de möjlighet att göra något roligt under sommaren. Tidigare år har fritidsgården fått bidrag från kommunen för att kunna sköta badplatsen, där barnen kunnat vara på simskola och andra aktiviteter, men i år har den möjligheten inte funnits, säger Hanna Wahlstedt till Norrköpings Tidningar.

Hanna jobbar som förvaltningskoordinator hos oss i Norrköping och är ordförande för Ektorp Futsal-Klubb.

Vi gör skillnad och får bra respons

– Senast det var nattfotboll under Augustifesten 2018, sa väktarna att fredagen och lördagen mellan 19 och 23 var de lugnaste timmarna, så vi gör skillnad, säger Hanna.

Tanken är inte bara att spela fotboll, utan även att fånga upp barnen och ungdomarna generellt.

– Vi finns i området året om. Det är viktigt att vi når dem så de vet att vår ordinarie verksamhet fortsätter i höst. Vi har både flicklag och pojklag i blandade åldrar i vår futsal-verksamhet och kommer utöka den i år.

Responsen har varit bra. Det har varit runt 40 spelare och ett 20-tal barn som sitter bredvid och tittar på. Och det är inte bara barn som har varit med. 

– Det har kommit många föräldrar, både mammor och pappor, med sina barn. Vissa har lämnat barnen och gått i väg, men många har varit på plats.

Hanna kallar arrangemanget för ett pilotprojekt.

– Det avslutas under Augustifesten där vi kommer vara i Vasaparken mellan 19 och 23 och ha en turnering med gruppspel under fredagen och slutspel under lördagen. Till nästa år hoppas vi kunna ha en förturnering i alla stadsdelar under sommarlovet.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen