2022-08-24

Mammor sökes till gratis utbildning i Södertälje

Gratis Utbildning För Mammor I Södertälje

Föreningen Mamma United arbetar för att förbättra mammors och barns hälsa. Det gör de genom utbildning och samtal. Nu är det dags för den första utbildningen för mammor i Ronna och Fornhöjden.

Deltagarna får bland annat kunskap om mat, motion, föräldraskap och motivation och de får även lära sig mer om den svenska arbetsmarknaden och socialtjänsten. Utbildarna är experter inom olika områden, bland annat barnmorska, poliser och socialsekreterare.

Nu är det dags för de första utbildningarna i Ronna och Fornhöjden. Utbildningen är gratis för deltagarna. Det enda kravet är att de är mammor som bor i Ronna eller Fornhöjden.

Mammorna kommer inte ångra sig

Duaa Veder Abdulkadir är koordinator för Mamma United i Södertälje. Hon har själv gått utbildningen som ung mamma och kände att hon hade stor nytta av det hon fick lära sig.

– Mammorna får information som man behöver för att bli starkare både som förälder och som kvinna, säger hon.

– De kvinnor som deltar i Mamma Uniteds utbildning kommer inte att ångra sig. De får kunskap helt gratis, de är med i ett socialt sammanhang, de får träffa andra mammor, träna det svenska språket och mycket annat.

Utbildningen är en viktig insats

Imran Raza är områdeschef för Victoriahem i Södertälje och han tycker att det här är en viktig insats.

– Victoriahem stöttar den här insatsen för att vi har sett att Mamma Uniteds arbete har gett bra resultat. Vi vill ge mammor i våra bostadsområden en möjlighet att öka sin kunskap om samhället och att skapa ett större nätverk. I den här utbildningen kan de även få expertsvar på sina frågor, säger han.

Nu hoppas Imran och Duaa att de får in många anmälningar.

– Vi tror att alla mammor har nytta av vår utbildning – och kanske kan de till och med hitta en ny vän i sitt område, hälsar de.

Utbildningen i Södertälje finansieras av Victoriahem och SBB.

 

Vill du delta i utbildningen?

Utbildningen i Fornhöjden börjar den 6 september 10.00-12.00 på Fornhöjdsvägen 51 och i Ronna den 7 september 10.00-12.00 på Svedjevägen 23.

Vill du delta? Anmäl dig på Mamma Uniteds hemsida här.  

 

På bilden syns Anja Nordenfelt, verksamhetschef på Mamma United (t.v.) och Duaa Veder Abdulkadir, koordinator för Mamma United i Södertälje.

Arkiv

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

2024-01-16

Flest lägenheter till Bostadsförmedlingen i Stockholm

Läs mer

2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Läs mer

2023-12-04

”Målet är att Lövgärdet ska strykas från polisens lista”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen