2022-09-15

Levnadsvillkoren förbättras på Herrgården

Levnadsvillkoren Ökar I Herrgården

Andelen människor som arbetar har mer än fördubblats på tio år på Herrgården i Rosengård. Levnadsvillkoren i polisens utsatta bostadsområden förbättras fortare jämfört med andra bostadsområden. Det menar forskare som bland annat har studerat Herrgården i Malmö.

Rosengård är ett av Sveriges 19 särskilt utsatta områden. Herrgården har länge präglats av arbetslöshet, fattigdom, kriminalitet och sämre skolresultat. Men levnadsvillkoren har förbättrats i snabb takt. Den positiva utvecklingen tros bero på en rad olika insatser; hårda tag mot kriminalitet, sociala insatser och samverkan mellan kommun, myndigheter och fastighetsbolag.

”Fantastiskt bra att den stora förändringen vi upplever också syns i statistiken. För tio år sedan tog vi över åtta fastigheter i Herrgården. En positiv utveckling förutsätter att vi som fastighetsägare tar ansvar för våra bostadsområden men nyckeln är samverkan med andra, både kommunen, polis och andra myndigheter. Och med de boende och föreningar. Då kan vi skapa verklig förändring”, säger Jorunn Rådberg, bosocial chef på Victoriahem.

Läs mer på SVT Nyheter.

Arkiv

2021-07-16

Laddar du säkert hemma?

Läs mer

2021-07-15

– Vi har redan idag ett fungerande hyressättningssystem, berättar vår vd

Läs mer

2021-07-13

Sommarsimskola på Järvabadet är i full gång

Läs mer

2021-07-09

Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna

Läs mer

2021-07-09

Vi hälsar på hos våra sommarjobbare i Eskilstuna

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen