2022-04-07

Hyresvärdar samarbetar i Jordbro

Hyresvärd Jordbro

Tillsammans med andra hyresvärdar kan vi förbättra ännu mer för våra hyresgäster. Därför är vi med i olika lokala föreningar. Så här arbetar vi tillsammans med andra företag och hyresvärdar i Jordbro.

Att Victoriahem som hyresvärd och fastighetsägare ska ha ansvar för helheten i och kring våra bostadsområden är självklart. Därför deltar vi i olika sammanslutningar, så att vi kan göra ännu mer för våra bostadsområden.

I Jordbro är vi medlemmar i Jordbro i samverkan. I föreningen ingår Haninge kommun, polisen Haninge/Nynäshamn, Haninge bostäder, Samhällsbyggnadsbolaget och Coca Cola i Jordbro.

Här berättar Jonas Hagström, bosocial projektledare hos Victoriahem, om hur vi arbetar för att göra Jordbro ännu bättre.

 

Varför är det bra att hyresvärdar är med i en sådan här förening?

- Vi kan tillsammans med andra fastighetsägare och företag i området göra mer. En är stark, men med gemensamma resurser går det att göra verklig skillnad.

Vilka saker kan vi göra bättre tillsammans med andra?

- Tillsammans med de andra fastighetsägarna kommer vi att anställa 90 sommarjobbare i Jordbro i sommar. Det är många fler än vad Victoriahem skulle kunna anställa på egen hand.

- Vi gör trygghetsvandringar i Jordbro tillsammans med polisen, kommunen och boende i området. Vi hittar otrygga platser och försöker komma på olika sätt att göra dem tryggare. Vi ser också till att området är helt, rent och snyggt – detta vet man gör ett bostadsområde tryggare.

- Vi träffas och lär oss av varandra. Till exempel hur vi kan förebygga olovlig andrahandsuthyrning på ett bättre sätt.

- Tillsammans blir vi också en positiv kraft som kan anordna trevliga evenemang så som Jordbrodagen.

- Vi kommer även att börja samverka med lokala föreningar. Till exempel kan föreningar plocka skräp i utbyte mot föreningsstöd. När de går igenom områdena kommer de också att rapportera eventuell skadegörelse, som vi kan åtgärda och följa upp.

Vad kan Victoriahem erbjuda föreningen?

- Vi är en av dom största fastighetsägarna i Jordbro och vi vill ta ett stort ansvar för bostadsområdet.

- Vi har haft flera dialoger med våra hyresgäster och vi har rustat upp på många ställen, vilket är positivt för hela Jordbro. Även Hyresgästföreningen har uttryckt sig positivt om vårt arbete i Jordbro, vilket känns bra.

Vad har du för erfarenheter från andra, liknande föreningar?

- Föreningen Jordbro i samverkan är ganska ny. Men jag har sett i andra områden där vi jobbar på samma sätt och kommit lite längre att tryggheten och trivseln har ökat.

- Det finns belägg för att det här arbetssättet har en god effekt på områdens utveckling.

Arkiv

2023-03-20

Så minskades vattenförbrukningen med 17 procent

Läs mer

2023-02-15

Nu är det dags att söka sommarjobb

Läs mer

2023-02-10

Vi har vunnit Kundkristallen!

Läs mer

2023-02-03

Energirusta bostäder avgörande för klimatomställningen

Läs mer

2023-01-19

Vi är nominerade till Kundkristallen även i år

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen