2022-04-07

Hyresvärdar samarbetar i Jordbro

Hyresvärd Jordbro

Tillsammans med andra hyresvärdar kan vi förbättra ännu mer för våra hyresgäster. Därför är vi med i olika lokala föreningar. Så här arbetar vi tillsammans med andra företag och hyresvärdar i Jordbro.

Att Victoriahem som hyresvärd och fastighetsägare ska ha ansvar för helheten i och kring våra bostadsområden är självklart. Därför deltar vi i olika sammanslutningar, så att vi kan göra ännu mer för våra bostadsområden.

I Jordbro är vi medlemmar i Jordbro i samverkan. I föreningen ingår Haninge kommun, polisen Haninge/Nynäshamn, Haninge bostäder, Samhällsbyggnadsbolaget och Coca Cola i Jordbro.

Här berättar Jonas Hagström, bosocial projektledare hos Victoriahem, om hur vi arbetar för att göra Jordbro ännu bättre.

 

Varför är det bra att hyresvärdar är med i en sådan här förening?

- Vi kan tillsammans med andra fastighetsägare och företag i området göra mer. En är stark, men med gemensamma resurser går det att göra verklig skillnad.

Vilka saker kan vi göra bättre tillsammans med andra?

- Tillsammans med de andra fastighetsägarna kommer vi att anställa 90 sommarjobbare i Jordbro i sommar. Det är många fler än vad Victoriahem skulle kunna anställa på egen hand.

- Vi gör trygghetsvandringar i Jordbro tillsammans med polisen, kommunen och boende i området. Vi hittar otrygga platser och försöker komma på olika sätt att göra dem tryggare. Vi ser också till att området är helt, rent och snyggt – detta vet man gör ett bostadsområde tryggare.

- Vi träffas och lär oss av varandra. Till exempel hur vi kan förebygga olovlig andrahandsuthyrning på ett bättre sätt.

- Tillsammans blir vi också en positiv kraft som kan anordna trevliga evenemang så som Jordbrodagen.

- Vi kommer även att börja samverka med lokala föreningar. Till exempel kan föreningar plocka skräp i utbyte mot föreningsstöd. När de går igenom områdena kommer de också att rapportera eventuell skadegörelse, som vi kan åtgärda och följa upp.

Vad kan Victoriahem erbjuda föreningen?

- Vi är en av dom största fastighetsägarna i Jordbro och vi vill ta ett stort ansvar för bostadsområdet.

- Vi har haft flera dialoger med våra hyresgäster och vi har rustat upp på många ställen, vilket är positivt för hela Jordbro. Även Hyresgästföreningen har uttryckt sig positivt om vårt arbete i Jordbro, vilket känns bra.

Vad har du för erfarenheter från andra, liknande föreningar?

- Föreningen Jordbro i samverkan är ganska ny. Men jag har sett i andra områden där vi jobbar på samma sätt och kommit lite längre att tryggheten och trivseln har ökat.

- Det finns belägg för att det här arbetssättet har en god effekt på områdens utveckling.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen