2022-08-10

Hyresgäster nöjda med tryggheten i Nyköping

Tryggt Bostadsområde I Nyköping

Med enkla medel har vi ökat tryggheten kring våra hyreslägenheter i Nyköping. Genom att ta bort buskar, sätta upp belysning och måla om mörka gångar har vi gjort skillnad. Och hyresgästerna håller med.

Vi har 611 hyreslägenheter i tre områden i Nyköping: Stenkulla, Isaksdal och Brandkärr. Fastigheterna är byggda under miljonprogrammet på 1960- och 70-talen och har lekplatser, grönområden och service som matbutiker och skolor i närheten.

Charbel Chamas är områdeschef i Nyköping. Efter tretton år hos Victoriahem har han stor erfarenhet av våra lägenheter och bostadsområden. När det gäller att öka tryggheten måste man se hela bilden, menar han.

Helhetskänsla av trygghet

Därför jobbar han och förvaltningen med både små och stora projekt. De har satt upp ett staket vid en bergskulle för att barn inte ska falla och skada sig, röjt undan buskar och träd för att skapa öppnare och ljusare ytor och satt upp led-lampor som lyser upp gårdar och parkeringsplatser.

På Mariebergsvägen i Brandkärr hade kulvertarna i bostadshusen tidigare svarta tak och grå pelare, de var mörka och nästan otrevliga. Nu är de fräscht vitmålade och har fått led-belysning. Och nu rapporterar våra hyresgäster att de vågar gå igenom dem och inte längre tar omvägar för att komma hem.

- De här små åtgärderna ger tillsammans en helhetskänsla av trygghet. Lyser man upp en mörk och grå gång så gör det jättemycket och ger en helt annan känsla, säger Charbel.

- Trygghet handlar om hur det ser ut utomhus, men även om andra platser som hissar och trapphus och parkeringen. Vi går ofta igenom och ser över dessa utrymmen. Att vi finns på plats och syns här ökar tryggheten ännu mer.

Hyresgästerna är nöjda

Hyresgästerna tycker att insatserna har gjort positiv skillnad. Charbel pratar ofta med nöjda hyresgäster och kvinnoföreningen i Brandkärr säger att boende tycker att det blivit tryggare. Framförallt syns det i vår stora kundundersökning som vi genomför varje år. Sedan förra året har antalet hyresgäster som svarat att de känner sig trygga ökat från 77 procent till 80 procent.

Charbel är glad över resultatet.

- Det är så viktigt att hyresgästerna känner sig trygga. Vi som jobbar här åker hem när arbetsdagen är slut, men de är alltid kvar i husen – det är deras hem och deras trygghet, säger han.

Kulvert med vita väggar, tak och pelare, med en solig gräsmatta och hus i bakgrunden.

Arkiv

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen