2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Trygghet I Rinkeby

I Rinkeby i norra Stockholm har den upplevda tryggheten bland boende under kvällar och nätter ökat med 10 procentenheter sedan förra året. Det visar en undersökning som nyligen genomförts bland Victoriahems hyresgäster i Rinkeby.

Varje år skickar Victoriahem ut en stor kundundersökning till sina hyresgäster via företaget AktivBo. Hyresgästerna får bland annat frågor om trivsel och trygghet i sitt bostadsområde.

I årets kundundersökning till hyresgästerna i miljonprogrammet Rinkeby, svarade 74 procent att de känner sig trygga i sitt område på kvällar och nätter. Det är en ökning med hela 10 procentenheter sedan 2022.

Samverkan skapar trygghet i bostadsområden

Ökningen visar att ett systematiskt trygghetsarbete som bygger på samverkan med andra lokala aktörer ger ett gott resultat.

– Vi samverkar med kommunen, polisen, lokala föreningar och fastighetsägare. Tillsammans genomför vi bland annat trygghetsvandringar och aktiviteter för barn och unga, säger Monika Biela, områdeschef för Victoriahem i Rinkeby.

Undersökningen visar också att andelen hyresgäster som känner sig trygga i sitt trapphus har ökat med 11 procentenheter sedan 2022.

Victoriahems personal syns oftare i både bostadsområdet och i trapphusen nu, förklarar Monika.

– Alla som arbetar är noggranna med att ha kläder med Victoriahems logotyp på sig. Även entreprenörer har arbetskläder med logotyp på. Vi har också en jour som åker ut så fort något inträffar, säger hon.

76 procent i Rinkeby trivs i sitt bostadsområde

Namn och titel på Victoriahems personal finns på tavlor i trapphusen och förvaltningen sätter oftare upp aviseringar med information i trapphusen, vilket stärker känslan av närvaro.

Undersökningen från AktivBo visar också att 76 procent av de boende hos Victoriahem i Rinkeby trivs i sitt område, vilket är en ökning med 7 procentenheter sedan 2022.

 – Det är väldigt roligt. Vi vill bygga gemenskap och trivsel och anordnar ofta områdesdagar och fikaträffar för våra hyresgäster. När man känner sina grannar och oss som arbetar här, ökar chansen att man trivs och känner sig trygg, säger Monika.

Arkiv

2023-09-08

Färre skadedjur och nöjdare hyresgäster med moloker

Läs mer

2023-09-04

90 procent av boende i Köping nöjda med servicen

Läs mer

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

2023-08-25

Trivseln blommar med odlingslådor

Läs mer

2023-08-11

Sommarjobb ger unga kunskap för livet

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen