2021-09-30

Från miljövärd till byggarbetare

Från Miljövärd Till Byggarbetare

Varje år skapar vi sysselsättning för 25 miljövärdar i våra områden. Flertalet är boende hos oss och saknar sysselsättning.

Miljövärdens arbetsuppgift är främst att hålla rent och snyggt, inne och utomhus. Många går vidare till ett nytt jobb eller studier, en del jobbar kvar hos oss. Jamil Bazoyar har arbetat som miljövärd på Victoria Park i Malmö sedan 2019 och som fastighetsskötare under sommaren. Nu tar han steget vidare i arbetslivet till en av våra entreprenörer, Morneon Fasad AB.

– Jag har trivts så bra på Victoria Park, både med mina arbetsuppgifter men framförallt med kollegorna. Jag bor själv på Ramels väg i Rosengård och känner många i området vilket har gjort arbetet ännu roligare, säger Jamil Bazoyar.

Jamil kommer att vara en del av ett stort byggprojekt i våra fastigheter på Fosievägen i Malmö. Där ska han arbeta med logistik och se till att material finns på rätt plats vid rätt tid. Han kommer även att få lära sig hur man gör betongreparationer och fasadtvättar.

– Lagbasen som Jamil ska gå under har varit på Morneon Fasad i 12 år och besitter stor kunskap. Han kommer att lära sig mycket på plats. Vi ser även Jamils språkkunskaper som en stor tillgång, säger Frej Josefsson, projektledare på Morneon Fasad.

– Jag ser fram emot att börja på mitt nya jobb. Det blir spännande med nya arbetsuppgifter men ändå jobba kvar i Victoria Parks fastighet där jag känner många boende, säger Jamil.

– Jamil har varit en uppskattad medarbetare. Det är väldigt roligt att han nu går vidare till en av våra entreprenörer. Det här är ett strålande exempel på hur vi arbetar med bosociala frågor och bidrar till att fler kommer in på arbetsmarknaden. Jag vill säga grattis till Morneon och grattis till Jamil, säger Tannia Rosander Fazliu, områdeschef i Malmö.

Anställningen lyfter sysselsättningsgraden samtidigt som den fungerar som en språngbräda till arbetsmarknaden eller studier. På så vis kommer fler in i samhället och ut i arbetslivet samtidigt som de blir goda förebilder för andra i våra bostadsområden. Det är bra för individen, för oss och för samhället. 65 procent av de som fullföljt programmet har gått direkt vidare till annan anställning, hos oss eller hos en av våra partners, eller studier.

Från vänster: Frej Josefsson och Thomas Christensen, Morneon Fasad, Jamil Bazoyar och områdeschef Tannia Rosander Fazliu.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen