2023-07-21

Arshad håller koll på Vårby gård

Boende I Stockholm

Är miljöhusen rena? Finns det städredskap i tvättstugan? Arshad är förvaltare i Vårby gård i södra Stockholm. En gång i veckan går han runt i området för att försäkra sig om att allt är i sin ordning.

Under dagens runda – eller rondering som det kallas på fackspråk – upptäcker han en sliten parkeringsskylt och ett sprucket trapphusfönster som båda behöver bytas ut. På loftgången i ett av bostadshusen står några vagnar och cyklar, vilket kan utgöra en brandfara. Arshad ringer på och pratar med hyresgästen, som lovar att ta bort sakerna snarast.

I trapphuset tittar Arshad på detaljer: att telefonnumret till jouren i hissen är korrekt och att datumet för besiktningen syns. Golven är rena och de andra loftgångarna är fria från saker, konstaterar han.

Ser till helheten i bostadsområdet

Utomhus visar Arshad några små blå markeringar på vägbrunnarna i området – det betyder att de nyss blivit slamsugna, berättar han.

Under ronderingarna ser Arshad till helheten. Han undersöker om gräset är klippt och att lyktstolparna inte är trasiga, till exempel.

I Vårby gård gränsar Victoriahems områden till Huge Bostäders bestånd. Kommunen har också ansvar för en del vägar och andra ytor. Ibland är det svårt att avgöra vem som ansvarar för vilka sektioner.

- Vi tog fram ritningar från Lantmäteriet för att se vilka områden vi är ansvariga för, säger Arshad.

Gångvägarna är rena och städade

Men det händer att de olika aktörerna hjälper varandra, och klipper gräset där det behövs eller städar upp skräp oavsett var det ligger. I Vårby gård har de olika aktörerna många goda samarbeten med varandra.

Ronderingarna är viktiga, tycker Arshad, och han ser till att göra dem en gång i veckan.

- Våra tekniker ronderar ofta, men jag vill också själv se hur det ser ut. Här på gångvägarna är det rent och städat, det ser bra ut, säger han nöjt.

Arkiv

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

2023-09-08

Färre skadedjur och nöjdare hyresgäster med moloker

Läs mer

2023-09-04

90 procent av boende i Köping nöjda med servicen

Läs mer

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen