2022-05-17

275 fler sommarjobb i Haninge

Feriepraktik I Haninge Kommun

Denna sommar hjälper vi till att skapa sommarjobb för 275 ungdomar i Haninge kommun. De kommer att se till att våra hyresgäster får det fint och rent runt sina bostäder.

Vi har skrivit under en överenskommelse med Haninge kommun och flera andra lokala företag för att satsa på sommarjobb – eller feriepraktik som det också heter – för unga i kommunen. Denna överenskommelse gör att ännu fler unga kan arbeta under sommarlovet.

- Det betyder väldigt mycket, att vi tillsammans går ihop med flera olika företag och Haninge kommun för stötta ungdomarna i orten. De är trots allt vår framtid och ska i sin tid ta över stafettpinnen från alla som är äldre, säger Filip Björnfot Nilsson, vår områdeschef i Jordbro.

 

Samarbete för sommarjobb

Det är inte första gången som Haninge kommun och det lokala näringslivet har samarbetat för att skapa fler arbetstillfällen för unga på sommaren. I Jordbro gjordes liknande insatser 2020 och 2021. I undersökningar visade det sig att hyresgästerna kände sig mer nöjda med sitt boende efter att sommarjobbarna varit på plats. Ungdomarna själva fick också svara på en enkät och gav sitt sommararbete ett betyg på 4,5 av fem.

- Vi skapar ett tryggare och trivsammare område. Samtidigt bygger vi på ungdomarnas erfarenheter och ger verktyg för dem att utvecklas och växa som individer, konstaterar Emelie Olsson, vår områdeschef i Brandbergen.

 

Ansvar för bostadsområdet

Ungdomarna kommer att få arbeta i sina egna närområden. De kommer att måla, sköta rabatter och gräsmattor och utföra enklare snickerier. De får ett ansvar för sina bostadsområden som vi hoppas kan bidra till ett större engagemang och kanske att de väljer att bo kvar i framtiden.

- Att vi är med och erbjuder sommarjobb och guidar ungdomarna på rätt väg är viktigt för en god långsiktig utveckling i Haninge. För att det ska ge resultat krävs naturligtvis mycket vilja och gott engagemang från ungdomarna själva, vilket de har massvis av, säger Filip Björnfot Nilsson.

Kommunen har redan planerat för över 200 feriejobb under sommaren 2022. Tack vare den här överenskommelsen kommer det finnas sammanlagt 500 feriepraktikplatser i Haninge kommun.

Arkiv

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen