Trivselregler

Håll området rent och fint

Släng inte skräp och fimpar i gemensamma utrymmen som gård, trapphus, entréer, tvättstugor, källare, garage. Skaka inte mattor eller sängkläder från balkongen.

Visa hänsyn till grannarna

Tänk på att du delar huset med andra. Visa extra hänsyn klockan 22.00–07.00 så att du inte stör dina grannar. Det kan vara lyhört i trapphus och hiss, gå tyst och stäng ytterdörren försiktigt. Tala om för dina grannar om och när du ska ha fest. 

Ställ cyklar och barnvagnar på rätt plats

Cyklar ska ställas i cykelställ eller i cykelrum. Barnvagnar i barnvagnsrum. Entréer och trappor är utrymningsvägar som måste vara helt fria så att utryckningspersonal kommer fram vid olycka eller brand. Saker som står i vägen forslas bort.

Parkera på rätt plats

Bilar och mopeder ska parkeras på gatan, i garage eller på p-plats. Kör inte med motorfordon på gårdens vägar, gångbanor eller gräsmattor. Bilkörning på gårdens vägar är endast tillåtet vid flytt och transport av skrymmande möbler.

Koppla ditt husdjur

Se efter ditt husdjur så att de inte stör grannarna. Husdjur ska vara kopplade i våra gemensamma utrymmen, både inne och ute. Se till att ditt husdjur inte smutsar ner eller förorenar exempelvis lekplatser. Plocka upp bajset, använd påsar.

Visa hänsyn vid rökning

Rökning är inte tillåtet i trapphus, i andra gemensamma utrymmen eller utanför våra portar. Rökning är inte heller tillåtet vid våra lekplatser. Fimpar ska förstås inte slängas på marken. En fimp är ett giftigt litet skräp som både små barn och husdjur kan vara nyfikna på.

Mata inte fåglar

Fåglar är trevliga men skräpar också ner. Så mata inte fåglar. Fågelmat lockar även till sig möss och råttor.

Så gör vi i tvättstugan

Tvättstugan får alla hyresgäster använda. Det är viktigt att du passar dina tvättider och att du är noga med att lämna tvättstugan när din tid är slut. När du är klar ska du slänga skräp, ta bort ludd i torktumlaren, torka av ytor och sopa golvet.