Är du ny hyresgäst? Här kommer lite tips till dig!

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. Det är till exempel viktigt för vilken skatt du ska betala och din rätt till olika bidrag och förmåner. Det är gratis och du gör det enkelt på Skatteverkets hemsida, skatteverket.se. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem.

Adressändring

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk Adressändring mot en avgift. Eftersändning innebär att post som är adresserad till din gamla adress vidarebefordras till din nya adress. Anmäl din nya adress via adressandring.se.

Elektricitet

Du behöver teckna ett elavtal för att inte stå utan el den dagen du flyttar in. Tänk på att ett elavtal består av två olika avtal – ett med elnätsbolaget och ett med elhandelsbolaget. Genom att göra ett aktivt elval kan du att undvika anvisningspris och onödigt dyra elräkningar. Kontakta din elleverantör så berättar de mer!

Ett grönt elavtal
Vi erbjuder alla som ska flytta in, eller redan bor hos oss på Victoriahem, ett hållbart och förmånligt elavtal med elbolaget Bixia. De löser allt åt dig som kund – för att du ska slippa tänka på nätavtal och elavtal. Teckna 100 % förnybar och lokalproducerad el redan idag. Ta del av erbjudandet här >>

I en del av våra hus tecknar vi abonnemang för hyresgästernas räkning. Skulle det gälla dig får du veta det innan du flyttar in.

Hemförsäkring

Som hyresgäst är du ansvarig för ditt hem och det är därför viktigt att du har en giltig hemförsäkring. Alla behöver ha en hemförsäkring. Inbrott, brand och andra skador kan drabba vem som helst. Har du ingen försäkring kan du bli skyldig att betala ersättning för de kostnader som uppstått i din lägenhet. När du hämtar nycklarna behöver du visa upp att du har giltig hemförsäkring.

Förmånligt erbjudande
Vi erbjuder alla som bor hos oss eller ska flytta in hos oss en förmånlig hemförsäkring hos utvald samarbetspartner. Ta del av erbjudandet här >>

Rätt hemförsäkring och adress: Om du redan har en hemförsäkring är en flytt ett bra tillfälle att kolla upp vad försäkringen täcker. Passa även på att ändra din adress hos försäkringsbolaget.

Tv och internet

Självklart ska du ha bra internetuppkoppling och tv-utbud. Därför vill vi erbjuda våra hyresgäster tillgång till ett öppet med stor valfrihet inom bredband, TV och telefoni. Att ansluta öppet bredbandsnät till alla våra fastigheter sker successivt.

Du kommer i god tid att få information när det är dags för ditt område att anslutas till det nya öppna bredbandsnätet.

Det nya öppna bredbandsnätet ger dig som hyresgäst en stor valfrihet av tjänster inom TV, bredband och telefoni. Att det är ett öppet nät betyder att du kan välja mellan många olika tjänsteleverantörer och deras utbud. Via det nya öppna bredbandsnätet kan du få upp till 1000 Mbit/s internet, telefoni och TV med möjlighet till HDTV och olika kanalpaket.

På portalen victoriahem.itux.se hittar du mer information om det nya öppna bredbandsnätet. Där hittar du också alla leverantörer som levererar tjänster i bredbandsnätet. Det är direkt till tjänsteleverantören du vänder dig om du har frågor kring deras utbud eller behöver hjälp.

Nycklar

När du flyttar in får du ett antal originalnycklar till lägenhet, port, tvättstuga och andra allmänna utrymmen. Kontrollera att du fått rätt antal nycklar och att antalet stämmer enligt nyckelkvittensen. Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna och blir ersättningsskyldig för tappade nycklar.

Vill du ha fler nycklar till din lägenhet så går de att beställa mot en mindre avgift, kontakta oss i sådana fall. Det är viktigt att du lämnar tillbaka alla nycklar när du flyttar ut.

Besiktning

Lägenheten ska vara välstädad och besiktad när du flyttar in. Kontakta oss om du har anmärkningar på städningen.

Namn på dörren

Meddela oss vilket namn som ska stå på dörren. Fäst inga egna skyltar på dörren.

Hänglås

Sätt genast upp hänglås eller likande på ditt nya förråd.

 

Vi hoppas att du ska trivas med oss och din nya bostad!